Ponedeljek,
9. 6. 2008,
18.01

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 6. 2008, 18.01

7 let

Markeš: Razlog za sestanek z lastniki nesoglasja med Starina Kosmovo in menoj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Urednik Dela Janez Markeš zavrača trditve Pivovarne Laško, da so sestanek 8. maja med upravo, urednikom, nadzorniki in lastniki Dela sklicali zaradi "notranjih nesoglasij".

Srečali so se, tako Markeš, "po navedbah Boška Šrota zaradi nesoglasij glede časopisa med predsednico nadzornega sveta Andrijano Starina Kosem in urednikom". Markeš v odgovoru na nedeljske navedbe Pivovarne Laško, da je z lansiranjem lažnih in prirejenih izjav storil škodo družbi, trdi, da tega ni nikoli storil. "Informacija o dogodkih na kosilu 8. maja 2008, ki sem jo posredoval kolegom na uredniškem kolegiju, je v celoti resnična in ji je javno v celoti pritrdil tudi član nadzornega sveta Dela," dodaja Markeš. "Za anketo sem izvedel na kosilu" Po trditvah Pivovarne Laško so vsebinske analize "ugotovile, da časopis favorizira nekatere opozicijske stranke, predvsem Gregorja Golobiča in Boruta Pahorja, manj pa je naklonjen Janezu Janši". Markeš zanika, da bi vsebinske analize oz. anketa to pokazale, prav tako pa to ni bila načrtovana tema razprave na omenjenem kosilu. "Za anketo sem na kosilu izvedel naključno, potem ko je eden od članov nadzornega sveta očital, da se delajo raziskave za hrbtom uredništva. Tudi podatki iz nje mi na sestanku niso bili predstavljeni," dodaja Markeš.

Na trditev, da Pivovarna Laško "ne more podpirati urednika, ki hote ali nehote sodeluje v politično propagandnih akcijah", je Markeš navedel besede predsednice NS Dela Andrijane Starina Kosem v marčevskem intervjuju za časopis Večer, v katerem je ta dejala, da je Delo bolj neodvisno kot pred letom dni ter da je zasluga odgovornega urednika, "da Delo danes ni ne rdeče ne črno ne belo in ne oranžno".