Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2011,
7.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Borut Pahor vlada

Ponedeljek, 4. 7. 2011, 7.15

7 let, 12 mesecev

Malo možnosti za manjšinsko vlado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Manjšinska vlada s strankama SD premiera Boruta Pahorja in LDS notranje ministrice Katarine Kresal ne bo končala svojega mandata, meni 64 odstotkov vprašanih v anketi.

Sedemindvajset odstotkov jih meni nasprotno, devet odstotkov pa nima mnenja, kažejo rezultati ankete časnika Delo.

Več kot polovica bi predčasne volitve že jeseni Medtem pa bi po mnenju 52 odstotkov tistih, ki so odgovorili, predčasne volitve morale biti že to jesen. Devet odstotkov anketirancev se bolj nagiba k temu, da bi predčasne volitve izvedli spomladi 2012, 36 odstotkov pa jih je prepričanih, da bi bilo najbolje počakati na redne volitve jeseni 2012. Trije odstotki vprašanih o tem nimajo nobenega mnenja.

Nova politična stranka bi potencialno lahko zmagala Na vprašanje, ali bi na predčasnih volitvah bolj verjetno podprli katero od sedanjih ali kakšno novo, še neobstoječo politično stranko, je polovica vprašanih zatrdila, da bi na predčasnih volitvah najraje podprli novo, še neobstoječo stranko, kar po navedbah Dela dokazuje, da "zagotovo obstaja velik potencial za novo politično stranko v slovenskem političnem prostoru".

Za predsednika nove stranke bi najraje Türka Na vprašanje, kdo bi bil najprimernejši voditelj potencialne nove politične stranke, je 24,7 odstotka odgovorilo, da bi bil to aktualni predsednik republike Danilo Türk, 19,3 odstotka jih meni, da bi bil to evropski komisar za okolje Janez Potočnik, 17,5 odstotka je prepričanih, da bi bil najboljši predsednik nove politične stranke Gregor Virant, 15,2 odstotka pa se ogreva za ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Da za voditelja nove stranke ne bi bil primeren prav nihče od naštetih, je v anketi menilo 23,4 odstotka vprašanih. Rezultati kažejo, da bi bil za simpatizerje SD najprimernejši voditelj Zoran Janković (34 odstotkov), za simpatizerje LDS Danilo Türk (47 odstotkov), za podpornike SDS pa Gregor Virant (38 odstotkov). Neopredeljenim se ne zdi primeren nihče od omenjenih možnih kandidatov.

Večina je proti referendumu o družinskem zakoniku Večina, 66,1 odstotka, ne podpira izvedbe referenduma o družinskem zakoniku. Razpisu referenduma je naklonjeno 28,4 odstotka vprašanih, 5,4 odstotka pa jih o tem nima mnenja.

Telefonsko anketiranje je od 27. do 30. junija na reprezentativnem vzorcu 402 oseb opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.

Ne spreglejte