Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 5. 2012,
9.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 4. 5. 2012, 9.38

8 let

Majska "zima" v Celju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekaj po 18. uri se je v Celju razbesnelo hudo neurje s točo, ki je dodobra "pobelilo" in poplavilo del mesta.

V silovitem dežju in vetru je dobrih 10 minut padala toča v velikosti "koruznih zrn" (ali pa morda še nekaj večja). Kar zadeva avtomobile na parkiriščih, pa po prvih pregledih ni povzročila večje škode. Zato pa je poplavilo precejšen del cestišč, zelenic, kanalizacijskih odtokov, poplavljenih pa je bilo tudi nekaj kleti.

Gasilci so morali posredovati v Rušah Padavine so ovirale tudi vožnjo na avtocesti med Celjem in Slovenskimi Konjicami. Gasilci pa so morali posredovati v Rušah, kjer je voda zalila kletne prostore hiše.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je po neurju promet na cestah Šentjur - Šmarje pri Jelšah ter Planina - Šentjur oviran.

Meteorna voda zamašila kanalizacijsko cev in zalila del kleti Tudi v četrtek so zaradi neurij posredovali gasilci, in sicer na območju Brežic, Maribora in Slovenj Gradca, so sporočili z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Na območju Brežic je nekaj pred eno zjutraj v kraju Koritno meteorna voda zamašila kanalizacijsko cev in zalila del kleti, garažo in kurilnico stanovanjskega objekta.

Meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo v Selnici ob Dravi V naselju Zgornji Boč v občini Selnica ob Dravi so gasilci iz občine očistili zamašen obcestni jašek, zaradi katerega je meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo.

V Zgornjem Dupleku so gasilci PGD Korena in Dvorjane posredovali, ker je meteorna voda nanesla večjo količino razmočene zemlje z bližnjega hriba na cesto in dvorišče stanovanjske hiše. Pomoč gasilcev je bila potrebna še v Slovenj Gradcu, kjer je meteorna voda zalila pritlične prostore poslovnega objekta.

Fotogalerija: Toča v Celju

Gladina morja lahko doseže in preseže opozorilno vrednost Sicer pa Agencija RS za okolje opozarja, da v soboto in nedeljo gladina morja lahko doseže in preseže opozorilno vrednost.

Morje naj bi doseglo opozorilno vrednost 295 centimetrov, v soboto in nedeljo zvečer pa jo tudi preseglo. Pri tem naj bi za krajši čas poplavilo izpostavljene dele nižje ležeče obale.

V nedeljo popoldne se bodo povečali pretoki rek v zahodnem delu države Vodnatost rek v državi je večinoma srednja, na jugozahodu države pa majhna. Danes in v soboto se vodnatost rek ne bo veliko spreminjala, medtem ko se bodo v nedeljo popoldne povečali pretoki rek v zahodnem delu države, so še sporočili z Arsa.

Povečini se bo nadaljevalo jasno vreme Jutri zjutraj se bo v zahodnih, hribovitih krajih že nekoliko pooblačilo in predvsem v Posočju bo možna kakšna kaplja dežja.

Čez dan bo povečini sončno, v hribovitem svetu zahodne Slovenije pa bo več oblačnosti in predvsem v Posočju bo občasno deževalo, drugod na zahodu pa bo dežja zelo malo. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 17 do 22 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo oblačno in deževno ter hladneje Jutri bo v hribovitih krajih zahodno od nas pretežno oblačno, občasno bo tam ponekod deževalo. Drugod bo delno jasno, v vzhodnih krajih tudi pretežno jasno.

V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji delno jasno in suho. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno in predvsem v zahodni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. V ponedeljek bo oblačno in deževno ter hladneje.

Ne spreglejte