Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 7. 2013,
19.06

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Igor Lukšič SD kongres

Sobota, 6. 7. 2013, 19.06

5 let, 7 mesecev

Lukšič vesel, da Janša spremlja kongres SD

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik SD Igor Lukšič je ob koncu programskega kongresa stranke dejal, da so se s kongresom začele tudi priprave na evropske volitve, verjame pa, da ima vlada moč za gospodarski preobrat.

Lukšič je na novinarski konferenci dejal, da Socialni demokrati želijo biti tudi srce Evrope, ki mora biti pravična. Če bo desnica prevladovala, bo "šla Evropa še navzdol", je prepričan predsednik SD. "V EU smo šli zato, da bomo močnejši, ne pa da bomo plen močnih grupacij in monopolov moči v mednarodnem prostoru, EU pa ne naredi nič."

Obrnjen tok bo preprečil predčasne volitve Na vprašanje o predčasnih volitvah je odgovoril, da so odvisne od uspeha vlade Alenke Bratušek. Če spremembe smeri ne bo, je vlada svojo misijo izpolnila. A vlada ima po prepričanju Lukšiča potencial, da "obrne tok na bolje", in SD bo pri tem sodelovala. V SD sicer niso popolnoma zadovoljni z delom vlade in tudi ne s kadrovsko politiko. Lukšič je omenil, da so politično imenovani kadri SDS še vedno na položajih, omenil je Andreja Širclja v slabi banki.

Poraženci, preteklost in pobiti politični nasprotniki Lukšič je komentiral tudi zapis na družabnem omrežju Twitter predsednika SDS Janeza Janše, ki se je odzval na Lukšičeve besede v kongresnem govoru, da imajo v SD "dovolj poražencev, ki živijo v preteklosti". Janša je zapisal: "To govorijo tisti, ki moč in privilegije še vedno črpajo iz monopolov, zgrajenih na 100.000 pobitih političnih nasprotnikih."

Janša se odziva, ker se moč SD krepi "Vesel sem, da spremlja naš kongres, kar pomeni, da ceni to, kar delamo. Ve, da se mora odzvati takoj, ker se naš ugled krepi, mu pa lahko sporočim, da za Slovenijo ni dobro, da se gre politiko na tak način." Kljub temu Lukšič ocenjuje, da imata SDS in tudi Janša potencial, s katerim bi lahko za Slovenijo in za dobrobit njenih državljanov naredila bistveno več.

Ne spreglejte