Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 3. 2011,
21.30

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 6. 3. 2011, 21.30

8 let, 2 meseca

"Kriza je dobrodošla"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Finančni minister Franc Križanič je v intervjuju za SiOL dejal, da je Slovenija gospodarsko krizo preživela "razmeroma normalno". Nekateri naši komentatorji pa krizo vidijo celo kot nekaj pozitivnega – kot metlo, ki je slovensko gospodarstvo očistila gnilih jabolk.

max-62 (4. 3. 2011 07:33:35) ko takole berem ta intervju z g. Križaniču, je nekaj povsem jasno, ta vlada nikoli ni in nikoli nebo dorasla poslanstvu,ki so ga ji volilci zaupali in še tisto nekaj malega,kar je kolikor tolk stabilno bo razprodala, pa čeprav velik delež nečednosti nosijo banke,ki so v svojem pohlepu in pogoltnosti,tudi veliko pripomogle k potopu slovenske ekonomije..in ta vlada namesto da bi vladala se ves mandat ukvarja kako zdržat do konca, ne pa da bo gospodarska krivulja končno začela rasti, kot je drugje.

Jabolko (4. 3. 2011 07:53:46) Maxu: Gospodarska rast v SLO je bila leta 2010 1,2 %, precej vec kot v stevilnih drzavah EU. Ce primerjas vec gospodarskih indikatorjev s Spanijo, Grcijo, Irsko, baltskimi drzavami itd, bos ugotovil, da smo na boljsem. Kriza je dobrodosla, saj se bodo izkristalizirali stevilni lopovi in tajkuni, ki so desetletja kradli SLO. Potrebujemo vec strozjih zakonov proti gospodarskemu kriminalu in investicije v panoge, ki bodo na dolgi rok donosne in zagotovile delovna mesta.

sales (4. 3. 2011 08:18:04) Jabolku: Se strinjam, da je/bo kriza izkrastilizirala marsikaterega lopova, vendar za kakšno ceno? Nosilna podjetja slovenskega gospodarstva so praktično uničil, novih ni. Tista razvojna podjetja, ki imajo potencial, pa se širijo v tujini. Nič čudnega ob tej zajedalski davčni zakonodaji.

Igor Bavčar trdi, da del odgovornosti za potop Istrabenza nosi tudi aktualna vlada, prepirov o tem, "kdo je kriv", pa ne manjka niti med komentarji.

Georges (5. 3. 2011 10:44:06) Ko so se v Janševizmu začele napletati tajkunske zgodbe in rekordne gospodarske rasti po zaslugi borznih zrakomlatov, se je vsak pameten človek zdrznil in uvidel, da smo na pragu katastrofe. Bilo je samo vprašanje, kako dolgo bo še sijalo sonce in kdaj bodo udarili oblaki. Tajkuni so se ukvarjali s prevzemanjem in krediti, poslovanje podjetij je šlo pa svojo pot v 3-krasne. Kriza je zunaj že kosila, banke so klecale, naši so se pa še kar troštali, da nas bo zgrešila. Ampak nas ni...

KMETlČ (5. 3. 2011 10:54:04) Georges, saj so zlom gospodarstva že ve letih 2004 do 2008 napovedovali Slovenci, ki nekaj vedo. Stanje v katerem smo danes, sta že napovedala Mitja Gaspari in Maks Tajnikar. Napovedala sta zlom slovenskega gospodarstva brez svetovne recesije!!!! Zato je danes, ob svetovni recesiji, še toliko huje. Pa so Gasparija s pomočjo Jelinčiča, ki je sposoben vseh umazanih rabot, zamenjali. Bajuk ni bil dorasel Gaspariju, poleg tega je bil pa še mutibarič. Tudi to je Janševo maslo!!!!

PjeR (5. 3. 2011 11:04:33) KMETlČ...Bajuk je velik profesor za gasparija, ki je bil en glavnih na topčiderjev, ki se je podobno delalo, kot sedaj pod pahorjevo vlado in tudi sedaj je gaspari en glavni pri rekordni zadožitvi....kako se nič ne naučijo in postavljajo ljudi, ki so totalno uničili gospodarstvo že ene države....križanič in svetlik sta profesorčka, ki v praksi se še čevlje ne znata zavezati....znata pa zelo dobro le teoretično...to je sedanja realnost..

Georges (5. 3. 2011 12:04:16) Bajuk je pa res profesor. V janševizmu smo imeli blaginjo ali pa smo ji bili zelo blizu. Tako se je govorilo in pisalo. Gospodarska rast je bila izjemna, brezposelnost nizka... Ustvarjalo se je menda s polno paro. Da v taki situaciji priženeš inflacijo na dvomestno številko, moraš biti pa res profesor!!! Bajuk je temu rekel 'pregrevanje gospodarstva', po kmečko se pa inflaciji reče 'požreti več kot pridelaš'. In smo v blaginji trošili več kot pri delali, po svetu je pa že razsajala kriza?!

Ne spreglejte