Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 3. 2012,
12.28

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 23. 3. 2012, 12.28

8 let, 3 mesece

Ko vrag odnese šalo ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zdaj gre zares. Vlada namerava krepko zarezati! Ukinila bi dve državni proslavi, pa še dva praznična dneva 2. maj in 2. januar (s tem bi okroglo prihranili 118 milijonov evrov na leto).

Pa ne samo to, ukiniti namerava tudi številne agencije, ki so se v minulih dvajsetih letih dodobra razrasle. Vladni varčevalni paket je usmerjen tudi na področje sociale in trga dela. Janšev ministrski zbor napoveduje znižanje sofinanciranja otroških dodatkov, pa znižanje nadomestil za porodniški dopust (obenem "stokamo", da nam pada rodnost), zmanjšanje nadomestil in tudi časa njegovega prejemanja za brezposelne in ne nazadnje tudi ukinitev dodatka za rekreacijo za slovenske upokojence. Pa seveda tudi na področju zdravstva namerava vladna metla dodobra oklestiti boleznine pa še kaj … Je to napad na socialno državo oziroma začetek njene razgradnje?

"Jaz se kaj preveč s tem nisem nikoli ukvarjala. Verjamem, da je treba začeti gledati na denar, mi kot samostojni podjetniki smo morali vedno gledati na denar in si zategovati pas. Marsikdo pa je v zadnjih letih prerazkošno živel, zdaj je treba nekaj narediti, sicer bomo ne vem kam šli …"

"V preteklosti smo veliko bolj srečno živeli, ker ni bilo velikih razlik, zdaj pa je čas, ko ni denarja in je pač preprosto treba nekje vzeti … vrag je odnesel šalo!"

"Varčevati bo treba, to je vsakomur jasno in v stiski je treba stisniti zobe in starejši jih znamo stisniti! Bolj nas skrbi znižanje bolniških in porodniških … ob vsem tem pa v varčevalnih vladnih načrtih ni niti ene same besede o lastnikih kapitala. Cerkev je eden največjih kapitalistov, zakaj pa njim nič ne vzamejo?"

"O vsem nisem povsem seznanjen, pri ukinjanju 2. maja in 2. januarja kot prazničnih dni pa vsaj zame ni spremembe, ker sem običajno takrat zakopan v delu, seveda pa to ne pomeni, bog ne daj, da drugim teh prazničnih dni ne privoščim …"

"Časi so zagotovo težki, po mojem mnenju pa ne more le ljudstvo prevzeti vsega bremena te krize. Menim, da je treba disciplinirati tudi finančne institucije in finančni trg, naj tudi 'ti' varčujejo, ne pa samo ljudje!"

Ne spreglejte