Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2014,
17.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gregor Virant Alenka Bratušek Janez Šušteršič Janez Janša Janez Janša

Sobota, 22. 3. 2014, 17.17

6 let, 6 mesecev

Kličite Gregorja Viranta za popust!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gregor Virant ne sme pasti! Potem ko je vesoljna slovenska javnost izvedela, kako spreten je pri "rihtanju" popustov, bi bil njegov odstop enak naravni katastrofi.

Javnost je bila do zdaj nekoliko previdna v zvezi z nakupi poceni letalskih kart Gregorja Viranta, ki je skupaj z ženo Nano mojster telefonskih in elektronskih nakupov prek prijateljev in znancev. Večina ljudi se je do ponovnega izbruha domnevne afere nagibala k tezi, da ni ravno higienično, če si kot vpliven politik "zrihtaš" poceni letalske karte, za katere bi moral sicer odšteti štirikrat ali petkrat več.

Argument, ki nas je pustil odprtih ust Nato pa smo v uredništvu Satirikona, kjer imamo pretanjen občutek za utrip ulice, zaznali spremembo v javnem mnenju. Minister Gregor je namreč udaril s tako prepričljivim argumentom, da smo ostali odprtih ust: "Ali bi se kdo od vas počutil nemoralneža, če bi se za ponudbo v neki firmi obrnil na nekoga, ki ga osebno pozna," se je vprašal v pismu članom njegove Državljanske liste.

Po naših podatkih je obisk spletne strani DL, kjer je bilo objavljeno to brilijantno pismo, tako skokovito narastel, da je "prešišal" vse glavne novičarske portale. Tudi naše uredništvo so šefi kregali, ker nas je prehitela spletna stran neke stranke.

Imenike v roke in v lov! In res, če se dobro poglobite v zapisano, ali ni točno tako, kot uči velik borec proti korupciji, kot je vrlega Gregorja označila predsednica vlade Alenka Bratušek? V času hude gospodarske krize, ko je treba varčevati na vsakem koraku, bi morali vsi državljani razmisliti, koga vse poznajo in kje bi se dalo izposlovati kakšen popust.

Zato čim prej imenike v roke in v lov! Še posebej je treba biti pozoren na prijatelje in znance v državnih podjetjih, ker dvomimo, da bi v zasebnih podjetjih lahko na hitro dojeli novo avantgardno učenje ministra Gregorja. Morda čez kakšno leto ali dve.

Organiziral bo mrežo sodelavcev Res je, da ni najbolj pravično, da imajo nekateri veliko prijateljev in znancev na ključnih položajih ter da imajo oblastniki že zaradi svoje funkcije velik vpliv na odločevalce, ki prinašajo super popuste. A prepričani smo, da minister Gregor ne bi imel nič proti, če bi se obrnili neposredno nanj in bi potem on "rihtal" popuste naprej. Prepričani smo tudi, da bo ob morebitni preobremenjenosti zaradi številnih klicev organiziral mrežo ljudi, ki bodo popuste urejali namesto njega.

Tule je nekaj kontaktov, ki vam bodo v pomoč: na spletni strani DL je kot kontaktna štrevilka navedena številka mobitela 051 352 467, eletronska pošta je info@d-l.si, tole pa je kontaktni obrazec. Na notranjem ministrstvu priporočamo številko kabineta ministra Gregorja 01 428 47 21, elektronska pošta je gp.mnz@gov.si, ob zasedenosti pa prilagamo še številko centale 01 428 40 00.

Nora kuponska ideja Imamo pa še eno noro idejo, ki jo bo minister Gregor, navdušenec nad elektronskimi storitvami, zagotovo sprejel z obema rokama. Zakaj se ne bi zgledovali po rastoči industriji spletnih kuponov? Recimo da bi postavili spletno stran www.klicigregorjazapopust.si, na kateri bi bili navedeni vsi prijatelji in znanci ministra Gregorja. Potrebna bi bila le registracija z imenom in priimkom ter elektronskim naslovom, nato pa bi v spletni obrazec vpisali vaše želje in popuste bi elektronsko urejali neposredno s ponudnikom!

Ko bo popustomanija v državi dosegla spodobno raven, smo prepričani, da bo gospodarska rast poletela v nebo. Vsak povprečno ekonomsko izobražen človek ve, da veliki popusti spodbujajo nakupe. Že tako se stvari obračajo na bolje, zasebna potrošnja je vse večja, kot je poudarila premierka Bratuškova ob prvi obletnici njene vlade.

Pilotka, kot je še ni bilo Če je kdo do zdaj dvomil, da je Alenka prava pilotka za našo državo, je ob bleščečem obletnem nastopu lahko le obmolknil. "Kot ste kakšno leto nazaj radi rekli novinarji, je bila Slovenija mogoče res videti kot letalo, ki z ogromno hitrostjo leti proti tlom, da se raztrešči. Verjamem, da lahko zdaj vsi skupaj ugotovimo, da nam je uspelo tik pred tlemi letalo stabilizirati in ga obrniti nazaj v pravo smer. Vsekakor pa so še potrebni pospeški za hitrejši polet v pravo in boljšo prihodnost."

Še en citat tedna torej, ki je državljane pomiril in sprostil. Si predstavljate samozavest nekoga, ki je v zadnjem hipu preprečil nesrečo letala? To mu da krila! Za pospeške bo s popustomanijo poskrbel minister Gregor in upamo, da bo potem dokončno konec zahtev po Virantovem odstopu.

Več kot dve muhi na en mah Pilotka Alenka je z neverjetno prepričljivostjo odgovorila tudi na vprašanje o poslancu Matjažu Zanoškarju, ki sicer pravi, da v času županovanja v Slovenj Gradcu ni "zrihtal" zaposlitve svojemu sinu na občini. Nestrpni novinar je namreč spraševal, zakaj se kljub obljubi niti po dveh mesecih ni opredelila do primera. A v Pozitivni Sloveniji se stvari ne lotevajo na vrat na nos, ampak vedno iščejo sistemske rešitve, da potem ubijejo ne le dve muhi na en mah, ampak cel roj.

Najbolj pozitivna stranka bo namreč kmalu sprejela etični kodeks. "Ta bo moral veljati za vse, ne samo za gospoda Zanoškarja," je pribila Bratuškova. Kar predstavljamo si lahko, kako bodo zdaj tudi tisti redki člani PS, ki so v največji vladni stranki samo zaradi morebitnih koristi, brž zapustili njene vrste.

Najbolj čista stranka ne potrebuje kodeksa V najbolj čisti slovenskih stranki, Državljanski listi, ne potrebujejo niti kodeksa. Tisti, ki ne razumejo avantgardista Viranta, s funkcije odidejo kar sami. Tako kot je recimo ta teden odšel izvršni direktor DL Igor Bordon, pred njimi pa jih je bila celo vrsta na čelu s podpredsednikom stranke Janezom Šušteršičem, ki se je zmrdoval nad idejo, da bi premierka postala Bratuškova.

Zdaj je Šušteršiču gotovo žal, da ni v sanjski vladni ekipi in da ni dojel preroškega ministra Gregorja, ki je zaupal pilotki Alenki, takrat sicer le navadni potnici v letalu, ki ga je proti tlom pilotiral Janez Janša.

Fotomontaža: Tomaž Jaklič; foto: Matej Povše, Thinkstock

Ne spreglejte