Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 10. 2008,
12.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 12. 10. 2008, 12.54

8 let

KDS obravnavali delo stranke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsedstvo Krščansko demokratske stranke (KDS) in strankini kandidati na parlamentarnih volitvah so obravnavali delo stranke, tako dosedanje kot v prihodnje.

Ugotavljali so, da javni mediji KDS niso omogočili enakopravnega sodelovanja v volilni kampanji, strankin kongres pa napovedali v prvih dveh mesecih prihodnjega leta. Kot so sporočili iz KDS, bodo oblikovali skupine za posamezna področja javnega delovanja, ki bodo spremljale delo državnih in lokalnih organov ter pripravile posamezne predloge in rešitve. Sodelovanje z drugimi strankami pa bo teklo na podlagi programa in posameznih projektov. Udeleženci petkovega sestanka so "na podlagi pravnih mnenj ugotovili, da so javni mediji kršili zakon, ker KDS niso omogočili predstavitve stališč in enakopravnega sodelovanja v volilni kampanji". Čeprav so letošnje volitve končane, pa bo KDS prek pristojnih organov sprožila ustrezne postopke, saj se to ne sme ponoviti na naslednjih volitvah, so še napovedali.

"Družina, domoljubje, tradicija in veselje do življenja"

Ocenili so, da na zadnjih volitvah ni bilo sodelovanja desnosredinskih strank na podlagi skupnih programov in da so "medsebojno tekmovanje sorodnih strank, zlasti pa javno izrečena ali napisana namigovanja in etiketiranja posameznih političnih strank, zbegala in odvrnila potencialne volivce desnih strank, zato se niso udeležili volitev".

V KDS še menijo, da se je po volitvah očitno povečalo zanimanje za vrednote, kot so "družina, domoljubje, tradicija in veselje do življenja", ter da je "razgledana slovenska javnost sprejela KDS kot del političnega prostora, ki te vrednote zagovarja". Opozarjajo pa, da je izključno KDS vpisana v register političnih strank kot Krščansko demokratska stranka, s skrajšanim imenom Krščanski demokrati, in zato nobena druga stranka ne sme v javnosti nastopati s temi nazivi.

Ne spreglejte