Ponedeljek,
5. 12. 2011,
7.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 7.15

8 let, 5 mesecev

"Kdo v tej državi že skrbi za nacionalni interes?"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Glede na podatke iz dokumentov italijanske banke Unicredit se je Agrokor nakupa večinskega lastniškega deleža Mercatorja lotil brez enega samega evra kapitala in zaradi visoke zadolženosti tudi z zelo omejenimi možnostmi dodatnega zadolževanja.

Istran 3.12.2011 ob 14:51

Narobe svet. Zadolženo podjetje v spregi s kriminalnim bančnim sektorjem želi kupiti zdravo podjetje z namenom poplačila lastnih dolgov in zadušitve konkurence!

https 3.12.2011 ob 15:02

Točno tako ! Primerov takih zgodb je po celem svetu in tudi v Sloveniji dovolj... Nevaren virus zmore položiti še tako zdravega človeka ! In tega se morajo še najbolj zavedati prodajalci Mercatorjevih deležev, ki sicer praviloma skrbijo predvsem za svoje zdravje. Kdo v tej državi že skrbi za "nacionalni interes" in ki lahko skladno s svojimi pooblastili prepreči "okužbo, bolezen, smrt in pogreb" ?

fumek 3.12.2011 ob 17:42

Zakaj naj bi EBRD ali katera koli druga banka dala kredit visoko zadolženemu Agrokor-ju.zakaj ne veliko manj zadolženemu Mercatorju ali morda celo Pivovarni Laško.V celi Hrvaški ni dovolj denarja da bi kdorkoli lahko kupil kar koli brez kredita.In Hrvaška je zadolžena tako kot Italija ( ca 120% BDP) . bremeni jo tudi ogromno breme naprodanih nepremeičnin in dolgovi do avstrijskih bank

Hit namerava do leta 2019 skupaj s partnerji zgraditi nov turistični kompleks. Raztezal naj bi se na površini 120 hektarov, od katerih bi jih 70 porabili za golf igrišče in apartmajsko naselje.

realno1 2.12.2011 ob 23:14

Načeloma sem proti taki dejavnosti, ki služi predvsem na človeškem pohlepu in neumnosti. Ampak ker je za državo pomembno, da za svoj razvoj čimveč denarja pridobi od tujcev, ki pridejo k nam je to potrebno samo podpreti. Slovenijo in Slovence ne bo rešilo kupčkanje z deleži na borzi, vprašajmo se kaj lahko država ponudi svetu, da bo od tega tudi nekaj imela. Logistika (transportne poti), okolje in turizem ter energetika (les, elektrika), edino tu bomo lahko delali profit, ki nam bo nekaj dodatnega prinašal.

Rafffo 3.12.2011 ob 05:05

Mislim, da je treba take projekte podpret! Saj ne govori samo o igralništvu poleg je še ogromno ostale turistične ponudbe ter ogromen potencijal razvoja storitvenih in drugih dejavmosti (vinarstvo, kmetijstvo, Soča, Brda, Kras...). Kapo dol tistemu kateri vidi priložnost , vloži denar ter posluje po naših zakonih.

Pod Petišovskim poljem v bližini Lendave naj bi se skrivale zaloge zemeljskega plina v velikosti vsaj 300.000 kubičnih metrov oziroma okoli 1.820 159-litrskih sodov naftnega ekvivalenta na dan.

briljantni 3.12.2011 ob 18:20

Žal bo vse, ki so kakor koli pristopili k tem poslu kmalu minila volja, kajti za papirje, ki jih v naši državi želiš pridobiti za razne dejavnosti trajalo vsaj 10 ali več let!!! Žaj je javna uprava z redno plačo pač preobremenjena.

/Anna 3.12.2011 ob 21:03

Če komu privoščim, da si opomore, so to prav gotovo Prekmurci. Pozabljeni od vseh, še najbolj od Ljubljane. Vedno samo izkoriščani, vedno na repu odločitev ..... ja, naj jim to razkritje prinese razcvet.