Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 9. 2011,
7.15

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

policija nočni klub kraja

Sobota, 10. 9. 2011, 7.15

3 mesece, 2 tedna

Kdo je tebe, Turek, plavati učil?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Deset pogosto spregledanih, premetenih in neumnih, morda na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas v prejšnjem tednu.

10 Minuli vikend je 18-letnik iz Portoroža v nočnem klubu poskusil plačati z najdeno bančno kartico Italijana, ta pa jo je prijavil kot izgubljeno na Starodu. Policisti so mladeniču bančno kartico zasegli in o tem obvestili oškodovanca. Sledi kazenska ovadba za zatajitev in goljufijo.

9 V ponedeljek je neznanec iz neograjenega dvorišča starejše hiše v Fokovcih odtujil dva koluta pocinkane mreže in lastnika oškodoval za 125 evrov.

8 V Gajih pri Radečah so policisti v sredo obravnavali drzno tatvino. Nepridiprav je skozi odklenjena vrata vstopil v hišo in lastniku, ki je v drugem prostoru gledal televizijo, odtujil denarnico s približno 200 evri gotovine.

7 V Dovžah pri Slovenj Gradcu so policisti te dni obravnavali tatvino črpalke, nameščene na cisterni za gnojnico, ki je bila parkirana pod kozolcem ob stanovanjski hiši. Kmet je oškodovan za približno tisočaka.

6 V sredo so policisti dobili obvestilo, da na Blejski Dobravi pes mešanec ogroža sprehajalko. Ker policisti niso takoj ugotovili, kdo je lastnik, ki ga čaka plačilni nalog, je bil kosmatinec odpeljan v zavetišče. Ob prihodu na kraj dogodka je žival v roko ugriznila tudi policistko.

5 V noči na četrtek so malopridneži na regionalni cesti Hrvatini – Lobran v Kolombanu, med pokopališčem in cerkvijo, ukradli »ležečega policaja«. Hitrostno oviro so delavci postavili komaj dva tedna pred tem, koprska občina pa je z dejanjem oškodovana za približno dva tisočaka.

4 V začetku tedna so na mejnem prehodu Starod 25-letnemu državljanu Albanije policisti zasegli mednarodno vozniško dovoljenje Mehike. Kot se je izkazalo, je dokument izdala organizacija, ki za to sploh ni pristojna. Mladeniča čaka tudi kazenska ovadba.

3 Na območju Planine pri Ljubnem je neznani storilec v sredo ukradel dobrih pet kubičnih metrov bukovih drv.

2 V nedeljo je neznani storilec iz skladišča pri Sv. Antonu ukradel 180 kilogramov kave.

1 Še pomnite turškega državljana, ki je v začetku avgusta preplaval Sotlo in poskusil ilegalno prestopiti državno mejo? Po zaključenem postopku je bil izročen hrvaškim varnostnim organom, ti so ga nastanili v azilnem domu, vendar tam ni ostal dolgo. V začetku septembra je 38-letnik odšel, se z vlakom pripeljal v bližino schengenske meje in nato peš prečkal Sotlo, a so ga te dni znova prijeli brežiški policisti.

Ne spreglejte