Četrtek,
25. 10. 2012,
10.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 25. 10. 2012, 10.50

8 let, 5 mesecev

Katja Šeruga izbrana za odgovorno urednico dnevnika Večer

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nova odgovorna urednica dnevnika Večer bo dozdajšnja notranjepolitična novinarka Pop TV Katja Šeruga, funkcijo pa bo začela opravljati 10. novembra, so sporočili iz časopisne hiše Večer.

V časopisni hiši Večer so pred dnevi objavili razpis za mesto odgovornega urednika dnevnika Večer, na katerega so se prijavili trije kandidati. Direktor Časopisno-založniškega podjetja (ČZP) Večer Jure Struc je mandat za opravljanje dela odgovorne urednice dnevnika Večer ponudil nekdanji novinarki dnevnika Večer Katji Šeruga.

Zastopstvo uredništva je direktorju predlagalo izbiro kandidata iz vrst zaposlenih, vendar se direktor ni odločil za to možnost. Trdno je namreč prepričan, "da bo lahko organizacijske in vsebinske spremembe, ki so jih že od prejšnjega direktorja zahtevali tudi zaposleni, bistveno uspešneje izpeljala oseba, ki zadnja leta ni bila zaposlena v ČZP-ju Večer, saj bo lahko z distanco, ki je v tem trenutku potrebna, racionalneje analizirala tržni položaj, pripravila načrt razvoja dnevnika Večer in s tem kakovostneje vodila ekipo do njegove uresničitve".

Šeruga je sicer svoje izkušnje nabirala v časopisni hiši Večer, nato pa tudi na nacionalni televiziji in komercialni televiziji POP TV. Struc je zastopstvo uredništva pozval, da do 6. novembra poda mnenje o izbrani odgovorni urednici. V skladu z zakonodajo mnenje uredništva ni zavezujoče za odločitev direktorja.