Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2022,
9.18

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Natisni članek

vremenska napoved vreme

Sobota, 23. 4. 2022, 9.18

2 leti

Kakšno vreme nas čaka te dni?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

1

Pomlad | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vreme bo spremenljivo z manjšimi krajevnimi padavinami, zapihal bo jugozahodnik. V nedeljo bodo padavine predvsem v zahodni polovici pogostejše, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, več možnosti za sonce bo popoldne. Pojavljale se bodo manjše krajevne padavine. Sredi dneva bo zapihal jugozahodnik, ob morju jugo. Najvišje dnevne temperature bodo na severozahodu okoli 12, drugod od 14 do 19 stopinj Celzija.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno. V severovzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno krajevne padavine. Obilneje bo deževalo v krajih na zahodu, kjer bodo možne tudi posamezne nevihte. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 4, drugod od 8 do 13, najvišje dnevne od 11 do 18 stopinj Celzija.

Obeti

V ponedeljek se bo delno razjasnilo, čez dan pa bo znova nastajala spremenljiva oblačnost, ki jo bo več na zahodu. Sredi dneva in popoldne bo na severu in zahodu nastalo nekaj ploh. Še bo pihal jugozahodnik. V torek bo spet pogosteje deževalo.

Vremenska slika

Novo območje nizkega zračnega tlaka se poglablja nad Biskajskim zalivom in Francijo, vremenska fronta se od tam pomika proti Alpam ter nad zahodno Sredozemlje. Z jugozahodnikom doteka nad naše kraje prehodno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo manjše krajevne padavine. V krajih vzhodno od nas bo večinoma suho. Ob Jadranu bo zapihal šibak jugo. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki bodo najpogostejše v hribovitih krajih sosednje Italije in zahodne Hrvaške. V krajih vzhodno od nas bo večinoma suho. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob Jadranu jugo.

Biovreme

V soboto bo vremenski vpliv zmerno obremenilen. Pri občutljivih ljudeh se bo najpogosteje kazal kot povečan notranji nemir, razdražljivost, z manjšimi motnjami v spanju ter s hitrejšo utrujenostjo. Zvečer in v noči na nedeljo bo obremenitev občutilo veliko ljudi, v nedeljo čez dan pa bo obremenitev nekoliko popustila.

Ne spreglejte