Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 6. 2014,
7.50

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kadrovanje vlada Alenka Bratušek Dejan Židan

Ponedeljek, 9. 6. 2014, 7.50

4 leta, 7 mesecev

Kadrovanje je velika skušnjava tudi za odhajajočo vlado

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav se je premierka v odhodu Alenka Bratušek zavezala, da se bo njena vlada izognila kadrovanju, ji je spodletelo, saj gre praksa svojo ustaljeno pot.

"V tem prehodnem obdobju ne bom dovolila niti ene zaposlitve z določenega za nedoločen čas. Zelo pozorno bomo sprejemali tudi odločitve o zaposlitvah, ki so potrebne zaradi takšnega ali drugačnega nadomeščanja," je 8. maja letos napovedala odstopljena predsednica vlade Alenka Bratušek, piše Tatjana Pihler za časopis Dnevnik.

Eno objavo potrdili, dve zamolčali Njena obljuba pa se je izkazala za prazno, saj je ministrstvo za kmetijstvo in okolje (MKO), ki ga vodi Dejan Židan, kljub prepovedi zaposlovanja v javni upravi v zadnjem tednu objavilo tri javne razpise za zasedbo uradniškega delovnega mesta za nedoločen čas. Konec maja javni razpis za položaj podsekretarja za upravljanje z vodami in 2. junija za dva gozdarska inšpektorja.

Objavo prvega javnega razpisa so Dnevniku na MKO potrdili, objavo zadnjih dveh pa zamolčali. Za majskega so pojasnili, da gre na sektorju za upravljanje z vodami za nadomestno zaposlitev, za katero je vlada dala soglasje že januarja letos, in dodali, da so s soglasjem vlade eno nadomestno zaposlitev letos že izpeljali, novih za nedoločen čas pa ne načrtujejo, zagotavljajo. Toda dva javna razpisa so kljub temu objavili.

Imenovanje direktorja Kobilarne Lipica Vlada v odstopu je ocenila, da med njene tekoče posle spada tudi imenovanje direktorja Kobilarne Lipica, ki ima začasno vodstvo vse od oktobra 2012, torej še iz časov vlade Janeza Janše. Ta je javni razpis za direktorja sicer objavila, vendar le nekaj dni pred predajo oblasti, zato je izbiro prepustila vladi Alenke Bratušek. Toda takrat niso izbrali nikogar.

Dobro leto pozneje pa načrtujejo nov razpis za direktorja Lipice. Vlada je ob tem določila, da ga je treba objaviti do 15. julija, čeprav je že zdaj jasno, da izbirnega postopka ne bo mogla dokončati.

Ne spreglejte