Četrtek,
19. 6. 2008,
13.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 19. 6. 2008, 13.41

8 let, 5 mesecev

Joras: Hrvati že kršijo dogovor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Joško Joras je danes opozoril, da se Hrvati ne držijo dogovora med notranjima ministroma obeh vlad in ne dovolijo izvajanja sklepa piranskega sodišča.

Anton Škof iz konjerejskega društva, ki je registrirano na naslovu Joška Jorasa Sečovlje 1, je po Jorasovih besedah skupaj z dvema moškima s tovornjakom želel pripeljati po evropski poti (kjer je sedaj postavljena zapornica) les, hrvaški policisti pa naj bi jih zavrnili, češ da se po tej poti ne more ničesar dostavljati. Joras je sam mimo zapornice zapeljal neovirano, ko je za njim želel zapeljati še tovornjak z lesom, pa so Hrvati spustili zapornico, je pojasnil. "Hrvati imajo na kontrolni točki možnost upravljanja z zapornico," je povedal Joras in dodal, da ga to sicer ne moti, če ga s tem ne ovirajo.

Za les bi moral plačati carino

Hrvaški policisti naj bi dejali, da les lahko tudi peljejo po poti, vendar je treba v tem primeru plačati carino, kar je za Jorasa nesprejemljivo. "Sam sem na zapornico pristal pod pogojem, da ne bo predstavljala nikakršne ovire, na takšen način pa jo predstavlja," je dejal in dodal, da vztraja pri izvršitvi sklepa piranskega sodišča, ki govori o neoviranem dostopu do Jorasove domačije.

Dogovor podpisan s figo v žepu Po Jorasovem mnenju dogodek kaže na to, da je bil dogovor med notranjima ministroma Slovenije in Hrvaške dogovorjen s figo v žepu. "Črnilo se ni še niti dobro posušilo, pa že kršijo dogovor," je dodal Joras. Na vprašanje, kaj namerava storiti sedaj, je odgovoril, da bodo malo premislili in videli, kako se bodo odzvali. Na vprašanje, če je možna njegova gladovna stavka, pa je odgovoril, da tega ne bo ne potrdil ne zanikal.