Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
9.04

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mestna občina Ptuj

Petek, 14. 6. 2013, 9.04

7 let, 12 mesecev

Javne službe Ptuj lani z dobičkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Občinsko podjetje Javne službe Ptuj zadnjih pet let skrbi za opravljanje vseh tistih dejavnosti, ki so za mesto ključnega pomena in so sicer tržno nezanimive.

Kot je na včerajšnji predstavitvi rezultatov delovanja dejal direktor podjetja Alen Hodnik, gre dejansko za tiste dejavnosti, kjer je trg namenoma izključen, svoje cilje pa so v celoti dosegli.

Javne službe Ptuj tako trenutno obvladujejo in opravljajo deset različnih gospodarskih javnih služb, ob tem pa zaposlujejo okoli 120 ljudi. Večina jih dela na področju ravnanja z odpadki, ki je tudi njihova glavna dejavnost. Pri tem podjetje opravlja tako zbiranje odpadkov, njihovo nadaljnjo predelavo ter odlaganje tistega, kar se ne da drugače uporabiti.

Precej zaposlovanja preko javnih del V omenjenem občinskem podjetju so posebno pozornost namenili tudi zaposlovanju preko javnih del in se tako aktivno vključili v proces zmanjševanja brezposelnosti. Večina zaposlenih preko javnih del je po besedah Hodnika vključenih v skrb za javne površine in cestno vzdrževanje. "Tudi tu se je zgodil velik premik, ravno zaradi tega, ker smo si lahko privoščili večjo delovno silo, ki obvladuje večje območje in pa bolj ažurno, hitro in kakovostno zagotavlja storitve," je dejal Hodnik.

Poleg področja ravnanja z odpadki v okviru podjetja zagotavljajo tudi oskrbo s pitno vodo na območju Mestne občine Ptuj in nadzirajo ravnanje s komunalno odpadno vodo. V Javnih službah Ptuj so odgovorni tudi za čiščenje javnih površin, vzdrževanje občinskih cest, skrb za zapuščene živali, mestno blagajno, v upravljanje so pred kratkim dobili tržnico in pokopališče, v pretekli kurilni sezoni pa so prevzeli še sistem daljinskega ogrevanja.

Lani 82 tisoč evrov dobička Podjetje posluje pozitivno, je poudaril direktor, saj je preteklo leto beležilo 82.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki. Določene dejavnosti, nekatere tudi zaradi slabo pripravljanje nacionalne zakonodaje, jim sicer prinašajo izgubo, v vodstvu podjetja pa upajo, da bodo lastniki dobiček namenili nadaljnjemu razvoju.

V Javnih službah Ptuj zdaj napovedujejo, da se bodo v kratkem lotili tudi tržnega dela poslovanja. Tako že opravljajo urejanje okolice individualnim naročnikom, skupaj s Centrom za socialno delo Ptuj nudijo pomoč pri urejanju okolice za gospodinjstva starejšim občanom, na ptujski tržnici pa ponujajo dodatne vsebine v okviru tematskih tržnic.

Ne spreglejte