Sobota,
25. 8. 2012,
10.53

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 25. 8. 2012, 10.53

8 let, 5 mesecev

Jankovićevim skoraj pol milijona evrov občinskega denarja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Družina ljubljanskega župana Zorana Janković naj bi s prenakazili in domnevno fiktivnimi asignacijskimi pogodbami dobila skoraj pol milijona evrov iz občinskega proračuna, poroča Požareport.

Že včeraj je Požareport pisal, da naj bi davčna uprava (Durs) 19. aprila letos specializiranemu državnemu tožilstvu, vodstvu policije in Nacionalnemu preiskovalnemu uradu (NPU) poslala davčno dokumentacijo, v kateri ljubljanskega župana sumi treh kaznivih dejanj: zlorabe položaja, ponarejanja poslovnih listin in oškodovanja upnikov. Na omenjenem portalu so se dokopali do dokumentacije, ki je sicer označena kot davčna tajnost.

Davčni inšpektorji naj bi namreč na podlagi davčnega nadzora več pravnih in fizičnih oseb, ki so povezane z družino Janković, predvsem pa Zoranom Jankovićem in njegovima sinovoma Damijanom in Juretom, prišli do resnih obtožb.

Požareport navaja primer, ko se je s finančno transakcijo med Mestno občino Ljubljana, družbo Grep (Stožice) ter podjetji Baza Dante, KLM Naložbe, Electa Inženiring in ljubljanskim Rokometnim klubom Krim (prej Krim Electa) na podlagi prenakazil davkoplačevalskega denarja ter domnevno fiktivnih asignacijskih pogodb k "družini Janković" nateklo skoraj pol milijona evrov iz občinskega proračuna, Grep pa je dobil dobrih 7.400 evrov, kar po mnenju davčne uprave lahko predstavlja "plačilo za uslugo."

Iz Jankovićevega kabineta pa so sporočili, da župan z dokumentacijo ni seznanjen, ker je ni dobil, še poroča Požareport.