Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 1. 2018,
14.13

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

6

Natisni članek

Janko Veber Socialni demokrati poslanci

Ponedeljek, 8. 1. 2018, 14.13

6 let, 3 mesece

Janko Veber dal košarico stranki SD #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

6

Janko Veber je izstopil še iz stranke SD. Veber, ki je bil podpredsednik stranke, je pred kratkim izstopil že iz poslanske skupine SD in napovedal samostojno poslansko pot do konca mandata. Na parlamentarne volitve se namerava podati s skupno koalicijo s stranko ZL - DSD ter še nekaterimi drugimi združenji in političnimi skupinami.


Video: Planet TV

"Po desetletjih aktivnega članstva in prizadevanja za cilje socialdemokracije želim še naprej ostati zvest političnim ciljem v dobro vseh ljudi in ne samo tistih, ki so oddajali svoj glas za stranko SD. Zato sem danes predsedniku stranke SD poslal izstopno izjavo," je v današnjem sporočilu za javnost zapisal Veber.

Razlogi za takšno odločitev so vsebinske narave, je pojasnil v izjavi za medije. Kot je dejal, se ne more poenotiti s stališči in odločitvami stranke, "ki gredo v smer, da razvrednotijo vse tisto, kar so generacije in generacije v Sloveniji ustvarjale". Veber pri tem misli predvsem na procese privatizacije, ki jim je ves čas nasprotoval, a je bil, kot je dejal, pri tem osamljen.

Video: Planet TV

Veber: Slovenija ima izjemen potencial

Zato želi nadaljevati na samostojni poti in nasprotovati takšnim odločitvam. Ocenjuje, da si bo na tak način veliko lažje prizadeval za ohranitev nacionalnega interesa, ki je po njegovih besedah "edini potencial, da v prihodnosti preprečimo velike razlike med ljudmi". Kot je dodal, je treba ponuditi možnost uspešnejšega razvoja v prihodnosti. Slovenija ima namreč po njegovih besedah izjemen potencial, kar želi v času do parlamentarnih volitev tudi sporočiti volivcem.

Njegov naslednji korak bo podpis sporazuma o sodelovanju na parlamentarnih volitvah. Tega bo društvo Sloga, ki mu predseduje, v sredo podpisalo s stranko ZL - DSD pod vodstvom Franca Žnidaršiča ter še nekaterimi drugimi posamezniki in skupinami. Njihov končni cilj je, da poskušajo pridobiti čim več civilnih združenj ali političnih skupin ter oblikujejo skupno koalicijo.


Video: Planet TV
SD: Z Vebrom ne želimo polemizirati

"Njegovo odločitev, da je najprej izstopil iz Poslanske skupine SD, zdaj pa tudi iz stranke, obžalujemo, jo sprejemamo in z njim o razlogih, ki jih je navedel za izstop, ne želimo polemizirati, čeprav menimo, da je v stranki vedno bilo in vedno bo dovolj prostora za vse ideje in argumentirano razpravo, ki tvorno prispeva k boljši politiki socialne demokracije," so v odzivu na Vebrov odhod iz stranke zapisali v SD.

Dodali so, da kar zadeva njegov odstop s podpredsedniške funkcije, bodo organi v stranki postopali po določilih statuta stranke SD.
Ne spreglejte