Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 4. 2012,
11.49

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

poslanci etika državljani

Petek, 20. 4. 2012, 11.49

1 leto, 4 mesece

Jagodni izbor poslancev …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Poslanci, ki zelo uspešno postavljajo nove moralno - etične standarde delovanja

Poslanec SDS, obsojen zaradi goljufanja pri izpitu nemškega jezika, poslanec Pozitivne Slovenije, nekdanji ovaduh Udbe, Desusov poslanec, "lastnik" ponarejenega spričevala in poslanec Virantove liste, ki najbrž tudi sam ne ve, komu vse je dolžan denar. Je to res poslanski cvet aktualnega sklica državnega zbora? Bi se morali kolegi Marinič, Meršol, Simčič in Vogrin posloviti od poslanske plače? So prevaranti, mučeniki ali lažnivi kljukci, bi morali ustanoviti samostojno poslansko skupino? Kako naj se ta imenuje?

"Vsekakor se to ne bi smelo dogajati ... vendar je v tej državi še veliko drugih stvari, ki ne bi smele obstajati! Vsakomur pa je jasno, da omenjeni poslanci zaradi moralno-etičnih vrednot ne bi smeli več biti poslanci, kaj šele da bi imeli lastno poslansko skupino …"

"Nimam imena za takšno poslansko skupino, puščam jim odprte roke, ampak ko gledam iz domačega naslanjača na vse skupaj, se mi ne zdi prav. Ti ljudje zagotovo ne opravljajo častno svojega poklica, saj delajo dobro le zase in tistih pet ali petnajst prijateljev, ki so vpleteni."

"Če bodo vsem poslancem začeli 'rešetati' preteklost, se bojim, da bo slovenski parlament postal nesklepčen!"

"Poslanski mandat lahko omenjenemu 'jagodnemu poslanskemu izboru' odvzamejo le državljani (volivci), če so jih izbrali, pa naj jih imajo. Glede imena 'njihove' poslanske skupine pa v slovenščini ne najdem pravega izraza, v srbščini pa bi šlo takole: "Ko će koga, ako ne svoj svoga!".

"Ti poslanci resnično postavljajo nove standarde o tem, kaj politika ne bi smela biti. Pri nas je očitno tako, da tudi ko sodišče jasno sporoči, da je nekaj zelo narobe, bodo še vedno ostajala neka ozadja, ki so nam navadnim smrtnikom nedojemljiva!"

Ne spreglejte