SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hojs se je srečal s predstavniki služb zaščite in reševanja

2

termometer

 | Foto:
Minister za obrambo Aleš Hojs je dopoldne prvič obiskal Izobraževalni center za zaščito in reševanje na Igu.

Minister za obrambo Aleš Hojs je v nagovoru med srečanjem poudaril, da je obseg delovanja služb v sistemu zaščite in reševanja zelo širok. Izpostavil je, da je treba tudi v sistemu zaščite in reševanja skrbno pregledati, kje še obstajajo rezerve. Kljub napovedi nadaljnjega zmanjševanja sredstev pa je po besedah ministra prva skrb ta, da se ohrani raven pripravljenosti služb v sistemu zaščite in reševanja, saj državljani učinkovito pomoč teh služb tudi pričakujejo, če se znajdejo v nesrečah.

Ključno je "sodelovanje med poklicnimi pripadniki in prostovoljci" Hojs je tudi poudaril, da je eden od temeljev uspešnega delovanja sistema zaščite, reševanja in pomoči dobro sodelovanje med poklicnimi pripadniki in prostovoljci. Zbrane je tudi spodbudil k sodelovanju pri postopku ustreznejše ureditve statusa prostovoljca v novi zakonodaji.

Koren: Varnost ni nekaj, kar bi lahko počakalo na jutrišnji dan V nadaljevanju so predstavniki Gasilske zveze Slovenije, Združenja slovenskih poklicnih gasilcev, Gorske reševalne zveze Slovenije, Jamarske zveze Slovenije, Podvodne reševalne službe in Rdečega križa Slovenije predstavili svoje delovanje in načrte v letošnjem letu. Predsednik Gasilske zveze Slovenije Anton Koren je tako poudaril, da varnost ni nekaj, kar bi lahko počakalo na jutrišnji dan, in izrazil željo, da bi bila pomoč reševalcev vedno pravočasna in uspešna.

Hojs si je ogledal tudi prostore centra in učilnice za usposabljanje pripadnikov enot, med drugim učilnice za usposabljanje pri varstvu pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi ter vadbene poligone za usposabljanje gasilcev.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin