SiolNET. Novice Slovenija
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hitro testiranje od danes plačljivo

0,52

termometer

Testiranje koronavirus
Foto: STA

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi na novi koronavirus je z določenimi izjemami od danes plačljivo. Hitri testi še naprej ostajajo brezplačni za vse dejavnosti, v katerih je testiranje obvezno. V ljubljanskem zdravstvenem domu bo cena testiranja 12 evrov, v Mariboru deset. V Ljubljani bo mogoče plačati izključno z bančno kartico, na mestu testiranja.

Vlada je v petek spremenila uredbo o izvajanju presejalnih programov za zgodnje odkrivanje okužb z novim koronavirusom, s čimer na novo določa dejavnosti, za katere bo tudi v prihodnje stroške hitrega antigenskega testiranja kril državni proračun.

Gre za zaposlene v zdravstvu, socialnovarstvenih zavodih, vzgoji in izobraževanju ter osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga, organizirajo prireditve in izvajajo vzgojo in izobraževanje na področju verske svobode.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Skrb zbujajoče številke: v sedmih dneh kar 150-odstotna rast okužb

Za katere dejavnosti bo še naprej plačevala država?

Tako bo država stroške testiranja krila med drugim gostincem, prodajalcem, frizerjem, kozmetičarjem, zaposlenim v igralnicah in kongresnih dejavnostih, turističnih nastanitvah ter taksistom. Vsi ti se bodo morali testirati enkrat tedensko. Za testiranje je treba imeti s seboj potrdilo delodajalca o zaposlitvi v panogi, kjer stroške testiranja plača država.

V Ljubljani bo testiranje še naprej potekalo v mobilni enoti simulacijskega centra pred Mestno hišo, in sicer vsak delovnik od 8. do 14. ure.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin