Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
7.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 6. 2013, 7.17

8 let

Hit lani s 37 milijoni evrov izgube

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prihodki novogoriške družbe Hit so se lani znižali za deset odstotkov, obisk v igralnicah za sedem odstotkov, število nočitev pa za pet odstotkov.

Izmed družb v skupini je najslabše poslovala hčerinska družba v Umagu. Nadzorniki so se na včerajšnji seji tudi seznanili, da je skupna izguba Hita lani znašala 37 milijonov evrov.

"Rezultati poslovanja so slabši od doseženih v letu 2011, tudi v začetku letošnjega leta ni veliko boljše," je v izjavi po seji povedal predsednik nadzornega sveta Hita Marino Furlan. "Poslovni rezultat ob koncu leta je bil negativen, na to pa so najbolj vplivali odpisi in slabitve pretežno v odvisnih družbah," je dodal.

Izgubo bo težko nadoknaditi Izgubo v višini 37 milijonov evrov bo letos po Furlanovih besedah težko nadoknaditi. "Naš primarni trg je še vedno v primežu gospodarske krize, kar se čuti pri obisku italijanskih gostov. Šele maja smo zaznali nekatere pozitivne kazalce poslovanja, in to kljub zniževanju stroškov poslovanja," je še dejal predsednik nadzornega sveta.

Manjši obisk in s tem posledično manjše prihodke poskušajo izboljšati z različnimi ukrepi: "Veliko je novosti, predvsem v razmišljanju, trženju ter stroških."

Z bankami poskušajo doseči reprogram posojil Kljub vsemu pa je Hit v prvih petih mesecih letos ustvaril 1,6 milijona evrov izgube. Prihodki so se znižali za 12 odstotkov, kar je nekaj manj kot pred letom, tudi zaradi prav tolikšnega odstotka padca stroškov. Uprava Hita je zato poskušala doseči reprogram posojil pri nekaterih bankah in Furlan meni, da bo dogovorov tudi prišlo.

Prihodnji petek nova uprava Po Furlanovih besedah bo najbolj pomembno, da bodo prihodnji petek izbrali pravo vodilno ekipo, ki bo dala družbi nek nov zagon. Na predlog agencije za kadre, ki je po zaključenem razpisu opravila izbor med desetimi kandidati za predsednika uprave, bodo na pogovor pred dokončno odločitvijo povabili od tri do pet kandidatov.

Izbrani kandidat bo nato predlagal ostale člane uprave, vodenje Hita pa bodo prevzeli za pet let. Med kandidati, ki jih bodo nadzorniki povabili na pogovor, bosta po Furlanovih besedah tudi sedanji predsednik uprave Dimitrij Piciga in član nadzornega sveta Silvan Križman.

Ne spreglejte