Sreda,
2. 4. 2008,
20.00

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 4. 2008, 20.00

8 let, 6 mesecev

Garija Kasparova sprejelo vodstvo ŠZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Rusa Garija Kasparova, nekdanjega svetovnega šahovskega prvaka in najbolj znanega opozicijskega politika v Rusiji, je sprejelo vodstvo Šahovske zveze Slovenije (ŠZS).

Kasparov bo imel na povabilo Telekoma Slovenije v četrtek predavanje v Grand hotelu Union v Ljubljani o vplivu šaha na poslovno uspešnost.

Gaspari se ne bo vrnil za šahovske deske

Srečanja sta se poleg vodstva ŠZS udeležila tudi velemojstra Luka Lenič in Duško Pavasovič. Slednji, ki je bil lani četrti na evropskem prvenstvu, je Kasparova vprašal, če obstaja kakšna možnost, da bi ponovno sedel za šahovske deske na najmočnejših turnirjih. "Ne, to se ne bo zgodilo," je odvrnil Kasparov, ki poleg političnega udejstvovanja in pisanja knjig tudi predava o povezavi šaha in poslovne uspešnosti. "Pri tem pa nikogar ne prepričujem, govorim le o svoji izkušnji," je pojasnil Kasparov, ki je dejal, da pozna in spremlja tudi slovenski šah.

Tokrat je tretjič v Sloveniji. Bil je že na turnirju v podporo Sarajevu med vojno v BiH ter leta 2002 na šahovski olimpiadi na Bledu. Tedaj je bil zadnjič na olimpiadi in je z Rusijo osvojil zlato medaljo. Predsednik ŠZS Milan Kneževič mu je ob tej priložnosti podaril srebrnik, ki je bil izdan ob olimpiadi na Bledu, ter mu podaril album slik s tega tekmovanja.