Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 7. 2014,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 13. 7. 2014, 18.48

8 let

Franc Bogovič bo odstopil, če SLS ne pride v parlament

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Bogovič pravi, da čaka končne rezultate, ki bodo pokazali, ali bo SLS prišla v parlament.

Če bodo obveljali rezultati predčasnih volitev, po katerih naj bi SLS dobila le 3,3 odstotka glasov, bo predsednik Franc Bogovič odstopil, hkrati pa se bodo osredotočili na lokalne volitve. Kot razlog za neuspeh je predsednik SLS izpostavil, da ljudje niso upoštevali programov, ampak zgolj nove obraze: "Težko bodo tisti, ki so izvoljeni, uresničili, kar so obljubljali. SLS ni konec, če ne prej, se v parlamentu vidimo na naslednjih volitvah," je povedal Bogovič.

Obrazi so zaskrbljeni, predsednik Bogovič kljub vsemu predlaga, da kandidati spijejo kozarček vina. Kot pravi, bodo častno in dostojanstveno sprejeli rezultate.

Bogovič je ocenil, da je presenečenje volitev zagotovo Miro Cerar, predvsem zaradi visokih odstotkov, ki jih je dosegel. Da nova stranka dobi krepko nad 30 odstotkov, je zanj presenečenje. Bogovič pravi, da se bo zmagovalec verjetno povezoval levo sredinsko, kar se že kaže. Se pa boji, da se bo država še naprej zadolževala. Izpad SLS po njegovem pomeni izpad nekoga, ki je vedel, kaj govori in kaj dela.

Združena levica v parlamentu po Bogoviču kaže na to, da se ljudem še vedno toži po starih časih, po časih pred 25 leti. Ocenjuje, da bo to stranka, s katero se bo zelo težko povezovati.

Kot kaže, je SLS zmanjkalo od 100 do 150 glasov, da bi prišla v parlament. "Zavedamo se, kje smo jih izgubili, saj je cela vrsta ljudi, ki bi te glasove prinesli. Očitno bomo ostali zunaj parlamenta," je dodal Bogovič.

Lahko se zgodi, da stranko rešijo glasovi iz tujine, in v stranki upajo, da bo tako.

Bogovič stranke ne bo zapustil, se pa seveda seli v Bruselj, kjer bo evropski poslanec.

Žveglic: Državo bodo vodili tisti, ki so zgolj obljubljali Roman Žveglic (vodja volilnega štaba) pravi, da gre za mišjo dlako in da ni to tisto, kar ga najbolj skrbi. Skrbi ga, da bodo državo vodili tisti, ki so zgolj obljubljali.

Sicer pa meni, da so pred volitvami delali dobro, sploh v primerjavi s Stranko Mira Cerarja, in po tej logiki bi moral biti rezultat drugačen.

Pukšič: Narod si bo usodo pisal sam Dolgoletni poslanec iz Destrnika Franc Pukšič pravi, da je Cankar napisal, da si bo narod usodo pisal sam. In to se je zgodilo. Prihodnost po njegovih besedah ni svetla, vseeno pa upa, da bodo končni rezultati pokazali, da bo SLS v parlamentu: "Izvolili smo prazne obljube in golobe v zraku. Gremo navzdol in ta pot se bo še nadaljevala. Če je prihodnost dvigovanje na bankomatih in če si ljudje to želijo, potem naj tako bo." Sam pravi, da ima znanja, ki mu bodo zagotovila novo službo.

Oman: Zamisliti se, koga dajejo na kandidatne liste Ivan Oman je kot eden od ustanoviteljev stranke v prvem odzivu dejal, da mu je žal in da je zaskrbljen ter da se mora stranka tudi zamisliti, koga daje na kandidatne liste. Bogovič je odgovoril, da je ob porazu vsaka kritika tista, ki je vredna razmisleka.

Jakob Presečnik je dodal: "Rezultat je žal takšen, kot je. Zagotovo danes ni začetek konca stranke, saj so pred nami lokalne volitve. Bo pa treba v stranki vzdrževati kondicijo in nadaljevati dobro delo."

Ne spreglejte