Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 4. 2011,
13.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

koalicija

Sobota, 23. 4. 2011, 13.16

8 let

Erjavec: Vlada je že razpadla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Volitve bodo do konca leta oziroma takoj po novem letu, napoveduje predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Napovedi predsednika Zaresa Gregorja Golobiča, da ne bo več minister in da Zares odhaja iz koalicije, pa kažejo na to, da je vlada dejansko že razpadla, je v pogovoru za Večer dejal Erjavec. Erjavec: Referendum 5. junija bo mejnik Erjavec je prepričan, da bo referendum 5. junija mejnik. V primeru, da bo rezultat referenduma o pokojninski reformi podoben kot pri referendumu o malem delu, bo premier Borut Pahor po oceni Erjavca ponudil svoj odstop, kar pomeni padec celotne vlade. Kot pravi, je že po referendumu o malem delu Pahorju predlagal, naj gre po zaupnico v državni zbor in hkrati opravi manjšo rekonstrukcijo vlade. S tako potezo bi po prepričanju Erjavca preprečili referendum o pokojninski reformi in imeli možnost uskladitve reforme tako s sindikati kot z Desus.

Nov mandatar - "Neuspešna transfuzija na mrtvem telesu" Na vprašanje, zakaj se ne bi poskušalo z novim mandatarjem, Erjavec odgovarja, da bi bila to "neuspešna transfuzija na mrtvem telesu. Ljudje morajo na novo presoditi, komu dajo zaupanje, in to lahko naredijo le na volitvah. Vlada je zaupanje izgubila. Poglejte ankete," dodaja.

Povod za odhod iz koalicije je bil odstop ministrice Glede odstopa ministrice za lokalno samoupravo Duše Trobec Bučan Erjavec pravi, da je začela je reševati določene probleme, od Pomurja, Stožic. "Če pa ni imela potrebne podpore, je prav, da se je odločila, da odstopi. Če protikorupcijska komisija predlaga odvzem pooblastil za nekoga, pa ta še naprej opravlja delo državnega sekretarja in deli ministrici nasvete, to potem ni ne vem kakšna podpora. Zakaj smo se odločili oditi? V ponedeljek je ministrica odstopila, to je bil povod za odhod iz koalicije," pojasnjuje.

DeSUS odhaja zaradi pokojninske reforme Zanikal je, da bi Trobec Bučanovi rekel, naj odstopi. "Nismo mogli tiščati glave v pesek, da je vse v redu, če je ministrica odstopila," dodaja Erjavec. A glavni razlog za odhod DeSUS iz koalicije je bila pokojninska reforma. "Če se odhod iz koalicije ne bi zgodil zdaj, bi se pa zanesljivo po pokojninskem referendumu," še pravi Erjavec.

Ne spreglejte