Petek,
7. 3. 2008,
0.32

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 0.32

8 let, 6 mesecev

Erjavec obljubil podporo Črni gori

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Obrambni minister Karl Erjavec je na uradnem obisku v Črni gori kolegu Bori Vučiniću obljubil slovensko podporo pri vključevanju v zvezo Nato.

Kot je dejal Erjavec po srečanju s črnogorskim kolegom, ki ga je v Podgorici sprejel z vojaškimi častmi, Slovenija podpira sklenitev Partnerstva za mir med Črno goro in Natom, ki je nekakšna prva stopnja pri vključevanju države v zavezništvo. Sicer Slovenija kot trenutno predsedujoča EU podpira evropsko perspektivo celotnega Zahodnega Balkana, je dejal Erjavec. Z ministrom Vučinićem sta sicer ocenila, da so odnosi med državama na obrambnem področju zelo dobri in intenzivni. Slovenija pa bo Črni gori še naprej pomagala z nasveti pri izvajanju reform in pri izgradnji obrambnega sistema, je zagotovil Erjavec.

Vučinić: Črna gora želi biti "dejavnik stabilnosti v regiji"

Vučinić se je slovenskemu gostu zahvalil za vso pomoč, ki jo Črni gori nudi Slovenija. Hkrati pa je tudi zatrdil, da želi biti Črna gora "dejavnik stabilnosti v regiji".

Erjavec je črnogorskega kolega Vučinića povabil tudi na srečanje obrambnih ministrov držav Zahodnega Balkana, ki bo junija v Sloveniji. Kot je ocenil Erjavec, bo to "nova priložnost za intenziviranje dialoga v regiji".

Erjavec: Črna gora z velikimi koraki naprej Erjavec je Črno goro pohvalil za opravljeno delo pri reformah. "Črna gora gre res z velikimi koraki naprej," je dejal po srečanju z Vučinićem. Pri tem je izpostavil črnogorsko odločitev za profesionalno vojsko in zakon o sodelovanju v zavezniških misijah. Kot je dejal Erjavec, sta to pomembna koraka na črnogorski poti v Nato.