SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Episcenter: SD izgublja, SDS pridobiva

2

termometer

Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi zmagala stranka SD, ki pa v primerjavi s prvo zasledovalko SDS izgublja prednost, kaže anketa javnega mnenja Episcenter.

SD že več kot eno leto med strankami uživa največ podpore anketirancev Episcentra, tokrat bi ji svoj glas zaupalo 21,5 odstotka vprašanih. Podpora ji je sicer v zadnjem mesecu padla za dobri dve odstotni točki.

Medtem je v zadnjem mesecu podpora zrasla drugouvrščeni SDS, ki bi ji svoj glas zaupalo 19,8 odstotka anketirancev. Nazadnje je tolikšno podporo uživala julija lani.

Padec stranke upokojencev Med preostalimi parlamentarnimi strankami je v primerjavi z januarjem februarja največ izgubila DeSUS, in sicer 3,3 odstotne točke. S 5,4 odstotka glasov je s tretjega mesta padla na rep lestvice.

Na tretjem mestu je tako februarja z 8 odstotki glasov PS, sledjo NSi s 7,7 odstotka, SLS s 5,6 odstotka, že omenjena DeSUS in povsem na repu DL s 4,1 odstotka glasov anketirancev.

Koga ne bi volili? Med anketiranci, ki bi se volitev zagotovo oziroma verjetno udeležili je najbolj nepriljubljena stranka SDS. Zanesljivo je ne bi volila več kot polovica vprašanih.

Vlada pridobila en odstotek Podpora vladi tako kot že več mesecev ostaja pri eni tretjini vprašanih. Njeno delo podpira 34 odstotkov anketirancev, kar je en odstotek več kot januarja. Njenega dela ne podpira 64 odstotkov, dva odstotka vprašanih pa se je opredelilo z "ne vem".

Pahor in Židan ostajata najbolj priljubljena politika Na lestvici desetih najbolj priljubljenih politikov ni bistvenih sprememb, v ospredju sta še vedno predsednik republike Borut Pahor in kmetijski minister Dejan Židan. Z lestvice desetih najbolj priljubljenih je izpadla ministrica za delo Anja Kopač Mrak, namesto nje je na repu pravosodni minister Senko Pličanič.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin