Torek,
21. 6. 2011,
7.22

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 21. 6. 2011, 7.22

8 let, 5 mesecev

"Eno ministrstvo manj na grbi Slovencev"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pod novicami na portalu siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Minister za šolstvo Igor Lukšič bo začasno prevzel vodenje ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ki ga je 2. junija zapustil Gregor Golobič.

yanez (20. 6. 2011 11:55:46) Zadnji čas, da se tudi zaradi racionalizacije združita ministrstvi za (navadno) šolstvo in visoko šolstvo. Dobro, da nimamo še ministrstva za srednje šolstvo. Očitno smo bili res bogata država, da smo si lahko privoščili tako bogat državni aparat. Kriza bo naredila svoje in očistila Avgijev hlev.

vox populi (20. 6. 2011 13:42:57) To je pa dobra stvar, da skoraj povsem isti resor začasno prevzema sam sebe - edina napaka je tisti ZAČASNO!!! Naj se prevzame kar za vedno in tako je en minister in eno ministrstvo manj na grbi slovencev. Škoda da ni VEČ takšnih prevzemov - saj je zgledalo da bo že skoraj vsaka hiša imela svojega župana! V tej državi je še najmanj potreben minister za pravosodje - takšnih resorjev kjer praktično VSAKEGA pomilostijo res ne potrebujemo pa tudi pripadajoče sodnike in tožilce lahko kar črtamo!!!

Nekdanji direktor TEŠ Uroš Rotnik zavrača vse od številnih obtožb revizorjev, ki so proučevali nekatere njegove posle.

king16 (20. 6. 2011 11:37:10) Ja in Rotnik, lahovnik in še kdo še vedno trdijo, da je bilo vse o.k., pošteno itd, Golubič in Radičeva pa sta največjua krivca, ker sta zahtevala revizijo, pregled poslovanja, zamenjavo Rotnika itd. Redna plača v TEŠ in še takšne nagrade nekaterim zaposlenim, ker so delali, kar je njihova delovna obveza, drobljenje pogodb za eno firmo, ustanovitev firme mesec dni pred sklenitvijo pogodbe itd. To pa je poštenje. Rotnik, v zaporu bi moral biti, ne pa dajet izjav.

aquatico (20. 6. 2011 13:44:44) Mala šola sprenevedanja :)) Pa kaj se je treba sploh razpravljati z njim? Delal je po naročilu politike in ta ga je žrtvovala. Da bo tako, ve vsak, ki sprejme takšno funkcijo, tudi Rotnik je vedel. Ko bo naložba v TEŠ 6 povsem obglodana, bo ostala samo velika kost in še ta bo 2x predraga. Vsi vemo za kaj gre, pa se rajši naslajamo nad dramo... Kruha in iger! :)

Za tokratni Fotofokus smo obiskali Gotenico, kjer so slušatelji kriminalističnega tečaja v vadbenem centru preigravali scenarije odziva v primeru oboroženega ropa.

HOW HOW 007 (20. 6. 2011 08:57:04) ja super,medvedi so uživali ko so gledali vajo. Sicer pa čisto resno pravim,da imamo odlično policijo in da j ena redkih stvari ki tukaj res funkcionira.Srečno dekleta in fantje!

Barrett M107 (20. 6. 2011 13:12:19) Saj ne rečem, da niso dobri ampak vaja je vaja, a ne. Zanima me koliko so jih ulovili pri ropu trezorjev v LJ. No samo zanima me kako je v realnem svetu in koliko so tam uspešni in da o kriminalu belega ovratnika sploh ne govorim.