Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 11. 2013,
14.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Durs inšpekcija nadzor

Torek, 12. 11. 2013, 14.22

8 let

Durs novembra v poostren nadzor vulkanizerjev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na Dursu ugotavljajo, da se je spoštovanje zakonov med cvetličarji, vrtnarji in svečarji glede na pretekla leta precej povečalo, zdaj bodo pod drobnogled vzeli še vulkanizerje.

Davčna uprava (Durs) je v preteklih tednih poostreno nadzirala svečarje, cvetličarje in vrtnarje. Gre za dejavnosti, ki so bile na podlagi preteklih izkušenj opredeljene kot tvegane, saj so se nepravilnosti ugotavljale v skoraj 40 odstotkih vseh nadzorov, so sporočili z Dursa.

"Vsak posameznik lahko vpliva na zmanjševanje davčnih utaj" V zadnjem mesecu, ko je bilo opravljenih 224 davčnih nadzorov, so bile kršitve ugotovljene v slabih 6 odstotkih primerov. Stopnja prostovoljnega izpolnjevanja davčnih obveznosti v omenjenih dejavnostih je tako bistveno višja kot v preteklih letih, kar v Dursu pripisujejo preventivnemu delovanju z intenzivnim informiranjem davčnih zavezancev in napovedanim poostrenim davčnim nadzorom. Kot so še zapisali, izboljšanje stanja na terenu pripisujejo tudi vse večjemu "zavedanju državljanov, da lahko vsak posameznik vpliva na zmanjševanje davčnih utaj in obvladovanje sive ekonomije".

V novembru bo poostren nadzor usmerjen na vulkanizerje. V primeru hujših kršitev zakonodaje bo davčna uprava uporabila tudi pooblastila prepovedi opravljanja dejavnosti. Nadzore bodo opravljali tudi cariniki mobilnih enot, poleg tega pa bodo izvajali tudi preventivne obiske s ciljem informiranja in zbiranja informacij.

Preverjali bodo brisanje evidentiranega prometa Pri vulkanizerjih bodo med drugim preverjali ustrezno registracijo ponudnikov storitev, neoddajanje obračunov davka s strani registriranih zavezancev, neplačevanje davkov, neizdajanje računov ter "brisanje" evidentiranega prometa, so še sporočili.

Ne spreglejte