Petek,
28. 10. 2011,
7.10

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 28. 10. 2011, 7.10

8 let, 5 mesecev

"Država naj državljanom odpiše kredite kot EU Grčiji"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Dogovor evropskih voditeljev o celoviti rešitvi krize v območju evra vključuje dogovor z bankami za znaten odpis grškega dolga, dokapitalizacijo bank in krepitev reševalnega sklada za preprečitev širjenja krize.

Barrett M107 27.10.2011 ob 11:39

Država naj svojim državljanom odpiše kredite tako kot EU Grčiji. Pa to je živa svinjarija. Te EU in Bruselske idiote je samo potrebno nagnat. Pa človek ne more verjet, da takšni kreteni prejemajo takšne plače. Kdo za vraga se bo 1x postavil za Slovenijo in njene državljane. Ti naši politiki kar naprej nekomu lezejo v rit. In Grki se lahko samo smejo EU kako neumna je skupaj z našo vlado. Mislim za postrelat so, ma res. Samo gobcajo, gobcajo, državljani plačujemo ti delomrzneži pa uživajo. Vam povem, da se bo ljudem počasi utrgalo ampak potem bo prepozno.

CDROM 27.10.2011 ob 11:46

Človek enostavno ne more verjet, da je to mogoče pa vendar. Grčija, ki je prirejala in ponarejala bilance (sem sodi tudi Italija) ji bodo pogledali skozi prste in odpisali dolg. Mi pa, da bomo privarčevali se moramo odreč vsaki pravici, ki nam jih iz dneva v dan krči naša država, zato da bomo posojali lopovom in lenuhom. Dozdeva se mi, kot da bi namerno iskali proteste ti EU voditelji. Če pa so mislili, da bodo s tem dejanjem privabili investitorje (v finančne trge) so se hudo zmotili. Ljudje, ki so vložili denar v delnice raznih bank (te drastično padajo) bodo počakale, da se le te dvignejo in kasneje se bo začelo masovna prodaja delnic, pa bo na pohodu nova kriza. Ta kriza je kot sidro, če ne odrežeš sidro, da ostane samo veriga, bomo vsi skupaj s sidrom potonili.

laik 27.10.2011 ob 12:44

To ni rešitev. Če je bila Grčija pred bankrotom, potem 50% odpis dolgov ne pomeni ničesar. Samo kupovanje časa. Če podjetje dela izgubo iz tekočega poslovanja, potem mu 100% odpis dolgov nič ne pomaga. Ustaviti je potrebno izgubo iz tekočega poslovanja. V Sloveniji ta izguba znaša 1,5 milijarde EUR letno. In to izgubo mora ustaviti nova vlada. Tako v SLO, kot v Grčiji. Porabiti samo toliko, kot ustvarimo.

Veto na paket protitajkunske zakonodaje pomeni, da državni svétniki niso svetníki, ampak zaščitniki tajkunov, je slišati v delu javnosti. Državni svetniki vračajo udarec: "tajkune ščitijo v vladi".

racun 27.10.2011 ob 09:01

če se samo spomnimo kako so ravnali ob ustanavljanju občine Ankaran,potem je jasno,da je DS poln lobijev.Tole o tajkunih me ne bi presenetilo. Zadnji čas je,da se začne razmišljati o njegovi ukinitvi.

marker1 27.10.2011 ob 09:33

Tajkune se ščiti s tem, da novi kazenski zakon predpisuje vrnitev neupravičeno pridobljenega premoženja samo za zadnjih 5 let. Glavni managerski odkupi so se izvršili že prej. Upoštevati bi moral čas od 1991 dalje.

K_O 27.10.2011 ob 12:35

Mahh tile zakončki so pesek v oči..... brezveze vse skupaj. Če bi imeli pošten namen pri sprejemanju zakona, ne bi bilo notri člena samo za 5 let nazaj ! ! ! To je vse . . . Potrebne so zelo korenite spremembe v naši državi, kar seveda ne more it skoz, saj se vrtijo vedno eni in isti obrazi v politiki, dokazano pa je da za spremembe so potrebni novi ljudje ! ! !