Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 3. 2011,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 11. 3. 2011, 8.24

8 let

Dražbe nepremičnin ne bo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kranjski župan Mohor Bogataj je ustavil postopek prodaje nepremičnin na podlagi javnega razpisa, ki je v torek, 15. marca, predvideval javno dražbo zemljišč.

Odločitvi je botrovala zahteva svetniških skupin Lista Hermine Krt, Zares in Mladi za Kranj, ki so v javnem dopisu zapisale, da razpis nima pravne podlage, javna dražba pa bi bila s tem nezakonita. Izpostavile so, da mestni svet še ni sprejel proračuna za leto 2011, prav tako še ni sprejet letni načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem, s tem pa ni izpolnjen osnovni in nujni pogoj za kakršnokoli razpolaganje z nepremičnim premoženjem. Poudarjajo tudi, da svetniki niso nikoli odločali o prodaji parcel v katastrskih občinah Huje in Breg ob Savi, objava javnega razpisa pa naj bi tako pomenila poseg v pravice mestnega sveta.

Župan: postopek v skladu z veljavno zakonodajo

V zvezi s tema parcelama, na eni izmed njih se nahaja restavracija Das ist Valter, po njihovi oceni obstajajo tudi tehtni vsebinski razlogi za obravnavo na seji sveta.

Iz kabineta župana so sporočili, da je bil postopek javne dražbe navajam "povsem v skladu z veljavno zakonodajo, zaradi dopisa opozicijskih svetniških skupin oziroma v njih združenih svetnikov, ki so v prejšnjem mandatu, ko je bil sprejet letni načrt razpolaganja z nepremičnim premoženjem, večinoma predstavljali koalicijo, pa je bila sprejeta odločitev, da se dražba umakne in se tako omogoči o zemljiščih, predvidenih za prodajo, ponovna razprava na mestnem svetu" konec navedka.

Razpis na podlagi letnega načrta razpolaganja z nepremičninami Kot so med drugim še pojasnili, je bil javni razpis objavljen na podlagi letnega načrta razpolaganja z nepremičnim premoženjem Mestne občine Kranj za leto 2010, ki se v obdobju začasnega financiranja, v katerem je trenutno kranjska občina, uporablja skupaj s proračunom za 2010.

Ne spreglejte