Sreda,
19. 6. 2013,
18.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 19. 6. 2013, 18.08

8 let

Danes v Danes: Za koga je vročina dober posel?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V informativni oddaji Danes o tragediji v vrtcu, protestih krajanov proti diskoteki Lipa, vročini in o tem, kdo jo lahko najbolj izkoristi, pa tudi o carinskih pregledih.

Pred vrtcem Rodica se je danes okoli enih dogajala prava drama. 57-letnik je namreč ustrelil svojo 38- letno ženo in si nato v avtu sodil še sam. Motiv naj bi bilo ljubosumje. Na srečo nihče od otrok v vrtcu, ki so v tistem času spali, ni bil poškodovan. Starši in okoliški prebivalci so pretreseni. V zadnjem času pa je oživil spomin na še eno tragedijo, tisto v diskoteki Lipa pred dobrimi sedmimi leti. Lastniki si namreč prizadevajo za njeno ponovno odprtje in o tem se bodo nocoj prebivalci Spodnjih Pirnič izrekali na zboru krajanov. So pa na pirniški krajevni skupnosti sicer že pred sestankom prejeli številne pritožbe krajanov: prav vsi ponovnemu nočnemu obratovanju zloglasne diskoteke nasprotujejo. Sončno vreme in rekordno visoke temperature so zaznamovale tudi današnji dan. Živo srebro je ponekod prilezlo vse do 35 stopinj Celzija, zato smo kar iskali načine, kako se ohladiti. In prav zato je vročina lahko tudi dober posel. Pa najsi gre samo za pijačo ali sladoled, ali pa nakup klimatske naprave oziroma skok na morje.

Ste vedeli, da v Evropski uniji več kot kar 85 odstotkov novih delovnih mest ustvarijo mala in srednja podjetja? Ta so torej najbolj vitalen pomemben del gospodarstva, tudi pri nas; v njih dela polovica vseh slovenskih delavcev.

Slovenci, ki vsako leto množično hodimo na hrvaško morje, bomo od 1. julija zaradi hrvaškega vstopa v Evropsko unijo južno mejo prvič prestopali brez carinskih pregledov. Brez omejitev pa vseeno ne bo šlo. Namesto na meji vas zdaj lahko kjerkoli v Sloveniji ustavi notranji carinski nadzor. V težavah boste, če boste v prtljažniku vozili več kot štiri pakete cigaret ali 90 litrov vina s Hrvaške.

V oddaji Danes ob 19.30 pa bo beseda tekla tudi o predsedniku Državljanske liste Gregorju Virantu. Tokrat bodo v oddaji govorili o njegovih letalskih vozovnicah in o elektronskih volitvah. Ideja sicer ni nova, je pa zdaj prvič uradni cilj vlade in ministra Viranta.