Sreda,
1. 5. 2013,
19.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 1. 5. 2013, 19.08

8 let

Danes v Danes: Steklarna Hrastnik: zgodba o uspehu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Informativno oddajo Danes bodo pripravili v živo izpred steklarne Hrastnik, v oddaji pa bodo med drugim govorili o prazniku dela nekoč in danes in tudi o znižani boniteti oceni Slovenije.

Zahtevamo pošteno plačilo, dostojno delo in socialno varnost. Če so se delavci v ZDA pred 127 leti borili za skrajšanje delovnika in pravičnejše plačilo, kar je terjalo tudi krvavi davek, je današnji praznik dela poziv k medsebojni solidarnosti in spoštovanju delavskih pravic. Tudi zato bo oddaja Danes potekala v živo izpred Steklarne Hrastnik, med delavci ene izmed redkih slovenskih tovarn, ki še dela s polno paro, tudi na današnji dan. V Steklarni Hrastnik peči nikoli ne ugasnejo. Delavcem pa na obrazih sijejo nasmehi. In že navsezgodaj zjutraj so jih godbeniki steklarske godbe - ki nam danes igra v živo - v tovarni presenetili z budnico in nageljni. Le enotna Slovenija se lahko sama izvleče iz zaostrenih gospodarskih razmer. Tako je na praznovanju v Šentjerneju poudaril predsednik Borut Pahor. Tradicionalno so v številnih krajih po domovini zagoreli prvomajski kresovi. Na Cankarjevem vrhu na ljubljanskem Rožniku pa je prvomajski duh privabil manj ljudi kot leta prej.

Ne glede na včerajšnjo znižanje bonitetne ocene Sloveniji, s čemer je padla v območje naložbe visoke tveganosti, Slovenija ni prekinila prodaje dolarskih obveznic. To so sporočili s finančnega ministra. Minister Čufer naj ne bi bil obveščen o znižanju, čeprav je finančno ministrstvo v takih primerih vedno obveščeno vsaj 12 ur vnaprej. Za pojasnila so bili danes nedosegljivi.

V oddaji Danes ob 19.30 pa tudi o počitniškem razpoloženju v Sloveniji. Kolone vozil so se več ur valile proti Primorski, avtocesta pa je bila do zgodnjega popoldneva polna stoječe pločevine.