Ponedeljek,
17. 6. 2013,
17.56

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 17. 6. 2013, 17.56

8 let, 5 mesecev

Danes v Danes: Slovenija je dobila vlado v senci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Danes v Danes o vladi v senci, ki jo bo vodila Ljudmila Novak, o visokih temperaturah po državi, o protestu na dan državnosti in o slovenskih kmetih, ki zaradi nepremičninskega davka grozijo z vstajo.

Slovenija je dobila še eno premierko. Nova Slovenija je namreč predstavila vlado v senci: vodila jo bo Ljudmila Novak. Ekipa Novakove ima enako število ministrov kot prava vlada Alenke Bratušek, 13. Za začetek bodo ocenili njenih prvih sto dni, kar bo čez dober teden. NSi se medtem za vsak primer pripravlja na predčasne volitve.

Prvi letošnji vročinski val je vsak dan močnejši. Po državi so temperature krepko presegle 30 stopinj Celzija. Najvišje temperature, 33 stopinj Celzija, so okrog četrte ure popoldan namerili v Ljubljani, Litiji, Novi gorici, na Ravnah in v Velenju. Zaradi izjemno visokih temperatur je agencija za okolje izdala oranžno opozorilo za osrednjo, severno ter jugovzhodno Slovenijo. To pomeni, da so vremenske razmere tako nevarne, da se moramo zavedati tveganj in poskrbeti, da nismo izpostavljeni.

Prihodnji torek, na dan državnosti, ne bo samo praznik in dela prost dan, pač pa tudi protestni shod zdravnikov in vstajnikov za ohranitev javnega zdravstvenega sistema. Že zdaj 100.000 ljudi ne zmore plačati dopolnilnega zavarovanja, zaradi revščine pa naj bi grozilo, da bo takšnih kmalu kar trikrat toliko.

Davek na nepremičnine, ki je za zdaj zgolj v javni razpravi, je vsak dan bolj žgoča tema v javnosti in med politiki. Novi davki nas bodo uničili do konca, slovenski kmetje smo že brez tega na slabšem kot kmetje v sosednjih državah, zato vlado, če bo nadaljevala politiko uničevanja, svarimo pred novo vstajo. Tako so v Ljubljano zagrozili iz Prekmurja, kjer so se zbrali organizatorji prvega vseslovenskega kmečkega protesta pred dvajsetimi leti, ko so s traktorji zaprli mejne prehode.