Sreda,
2. 1. 2013,
16.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 2. 1. 2013, 16.25

8 let, 5 mesecev

Danes v Danes: NLB je naredila prvi korak k svoji sanaciji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Danes v oddaji Danes o kadrovanju v ljubljanskem trgovcu s semeni Semenarni, sanaciji v NLB, delovnem drugem januarju in o iskanju novih kandidatov za številne državne urade in ustanove.

Priča smo novim zloglasnim kadrovanjem. Tokrat v ljubljanskem trgovcu s semeni. V Semenarni, kjer so lastniki na vrat na nos na čelo podjetja postavili novo izvršno direktorico, Anito Ličen Žagar. In to, kakor vztraja 300 delavcev, povsem nezakonito, pri čemer naj bi meje dopustnega prestopila celo sodnica, ta jo je tik pred prazniki vpisala v sodni register, s tem pa za zdaj zapečatila usodo dozdajšnjega direktorja Boruta Mavsarja.

Največja državna banka je naredila prvi korak k svoji sanaciji, čiščenje bilanc pred dokapitalizacijo. Na dražbi so začeli prodajati tudi 300 stanovanj v Celovških dvorih, ta so postala last banke po propadu Vegrada Hilde Tovšak, ki je sosesko v ljubljanski Šiški zgradil.

Letos je 2. januar prvič v zadnjih petdesetih letih delovni, ne prost dan. Spomladi ga je ukinila vlada Janeza Janše, da bi pomagala gospodarstvu in povečala uspešnost podjetij, sindikati in večina Slovencev pa so mnenja, da je tako delavce le prikrajšala za dan počitka.

V oddaji Danes ob 18.40 tudi o iskanju novih kandidatov za številne državne urade in ustanove v letu 2013, v katerih se vodilnim mandati iztekajo.