Četrtek,
28. 2. 2013,
17.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 28. 2. 2013, 17.50

8 let, 5 mesecev

Danes v Danes: Mandatarka mora svojo vlado sestaviti v 15 dneh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Danes v oddaji Danes o dogovarjanju morebitnih koalicijskih partnerjev, o tem, kaj o novi mandatarki menijo ljudje na ulicah, in o hišnih preiskavah, pri katerih je bila pridržana tudi Hilda Tovšak.

Kriminalisti so zaradi suma gospodarske kriminalitete na območju Ljubljane, Celja in Novega mesta že opravili 26 hišnih preiskav, osem pa jih še traja. Pridržanih je še devet oseb, med njimi tudi nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak.

Vodje najverjetnejše koalicije, Pozitivne Slovenije, Socialnih demokratov, Državljanske liste in DeSUS, so se pogajali že zjutraj in nato še popoldne. Časa je malo – mandatarka mora svojo vlado sestaviti v 15 dneh. To bo težka naloga, saj imajo stranke zelo različna mnenja glede slabe banke, upravljanja in prodaje državnega premoženja ter javnih financ.

V oddaji Danes ob 18.40 tudi odzivi na padec Janševe vlade, ki smo jih iskali na ljubljanskih ulicah. Naša novinarka kljub vztrajnosti ni našla sogovornika, ki bi obžaloval slovo Janševe vlade. Na drugi strani pa ljudje očitno veliko pričakujejo od prve ženske povsem v vrhu naše politike.