Četrtek,
14. 11. 2013,
18.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 14. 11. 2013, 18.31

8 let

Danes v Danes: Če si reven, si lahko brezskrben državljan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danes v oddaji Danes o sojenju v primeru Betnava, o novem nepremičninskem davku in o vplivu gospodarske krize na Slovence.

Državni tožilec Stanislav Pintar zahteva štiri leta zapora za nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Krašovca. To je danes presenetilo marsikoga na celjskem sodišču, kjer se nadaljuje sojenje v zloglasnem primeru Betnava. Na sporedu so bili sklepni govori tožilstva in obrambe. Edini obtoženi, ki še ni priznal krivde, pa je Mirko Krašovec.

Dvomov o novem nepremičninskem davku pa najpozneje od danes ne bo več. Sicer smo to tako ali tako pričakovali, a črno na belem je šele, ko nov zakon sprejme državni zbor. Alenka Bratušek pa miri, da tisti, ki nimajo nobene nepremičnine, tako ali tako ne bodo plačali nobenega davka. Z drugimi besedami; le če si tako reven, da res nimaš ničesar, si lahko brezskrben državljan. Sicer se pa boj, Slovenec.

Več kot tri četrtine Slovencev čuti vpliv gospodarske recesije vsak dan. Tako so pokazale nedavne raziskave. Kupna moč se manjša, s tem tudi potrošnja, to pa jemlje kruh številnim podjetnikom in obrtnikom.

Samomor, prostitucija, prodaja organov. O tem razmišljajo ljudje, ki iščejo način, kako preživeti. In to ne kje daleč proč. Naj zveni še tako neverjetno, o tem razmišljajo Slovenci. Še posebej tisti, ki imajo doma lačne otroke. Da mama razmišlja o prostituiranju, ker v tem vidi zadnjo možnost za poln trebuh svojih otrok, pove veliko o socialni stiski nekaterih v naši državi. A številni se resnosti razmer, kot kaže, ne zavedajo dovolj dobro.

V oddaji Danes tudi o razdelilnici hrane, ki bo v Ljubljani kmalu odprla vrata. Pod strehco, kot so poimenovali razdelilnico, bo ljudem v stiski na voljo topel obrok. Hrano, ki bi sicer romala v koš, bodo prispevale trgovine in gostinci. Tam pa bodo ljudje našli tudi pomoč pri iskanju zaposlitve.