Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 6. 2017,
11.05

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

toča vreme nevihta

Nedelja, 25. 6. 2017, 11.05

6 let, 6 mesecev

Veter odkrival strehe in podiral drevesa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Potem ko so bile nekatere ceste na Severnem Primorskem zaradi podrtega drevja in kamenja na cestišču čez dan neprevozne, so se razmere glede na podatke Prometno-informacijskega centra za državne ceste v glavnem uredile. Sunki vetra so sicer predvsem v zahodni in severni Sloveniji danes ves dan odkrivali strehe in podirali drevesa.

Video: Planet TV


Slovenijo so ob prehodu vremenske fronte z zahoda zajele nevihte z močnejšimi nalivi, sunki vetra, krajevno je bila mogoča tudi toča, ki je v noči nedeljo že prizadela del Koroške in Štajerske. Zaradi napovedanih neviht je za danes razglašena oranžna stopnja ogroženosti za vso Slovenijo, v noči na ponedeljek pa se bo vreme po napovedih vremenoslovcev umirilo.

Je bilo tudi pri vas neurje? Pošljite nam fotografije na siolfoto@tsmedia.si.

Veter odkril streho dveh blokov in šole

Veliko dela imajo danes v Kanalski dolini, kjer po poročanju Radia Slovenija domačini tako močnega vetra ne pomnijo. Odkril je številne strehe, med drugim na dveh stanovanjskih blokih ter na osnovnih šolah v Kalu in Kanalu.

Podrta drevesa so ovirala promet

Po podatkih Uprave za zaščito in reševanje je veter odkrival strehe ter ruval drevesa tudi na širšem območju Tolmina, Idrije in Cerknega. Poškodovanih je več stanovanjskih in gospodarskih objektov, zaradi podrtih dreves je bil občasno oviran promet na tem območju.

Cesta prot Staremu vrhu. Foto: bralec OhmanGaming. | Foto: Cesta prot Staremu vrhu. Foto: bralec OhmanGaming.

Močan veter je težave danes povzročal tudi v osrednji Sloveniji, na Gorenjskem in Koroškem. Sredi dneva je odkril streho na podjetju Weber v Škofji Loki, zaradi česar je dež začel zalivati prostore. Pomagali so gasilci, ki so streho prekrili s ponjavo in vodo posesali.

V Kranju je del odkrite strehe padel na vozilo, veter je del strehe odkril tudi na objektu v Občini Gorenja vas - Poljane in v Žireh. V Šenčurju je drevo padlo na vozilo pri stezi za motokros.

111 | Foto:

Popoldne je na območju Radelj ob Dravi odkrilo streho na podjetju Plastal. Na pomoč so priskočili gasilci, ki so na objektu prekrili pet kvadratnih metrov strehe. Prav tako so gasilci v Radljah pomagali prekriti del odkrite strehe na večstanovanjskem objektu.

Neurje je poškodovalo tudi ostrešja več stanovanjskih objektov na območju Občine Šmarje pri Jelšah. V Celju so gasilci sredi dneva črpali vodo iz podvoza na Kersnikovi ulici, kasneje pa so posredovali na Teharski cesti, kjer je močan veter podrl nadstrešek. Gasilci so ga s tehničnim posegom dvignili in odstranili osebna vozila. V Preserjah na območju Občine Braslovče je v drevo udarila strela. Požara ni izbruhnil, so pa gasilci odžagali in odstranili poškodovane dele drevesa, ki so ogrožali promet, med drugim kažejo podatki uprave za zaščito in reševanje.

Video: Neurje v Piranu

Ob napovedanih neurjih in možnosti toče policisti danes ponovno opozarjajo, da je ustavljanje na avtocesti in hitri cesti, v predorih ali pod nadvozi izredno nevarno. Vozniki lahko ustavijo vozilo na parkirnih prostorih počivališč, nikakor pa ne na odstavnih pasovih ali celo vozišču. "Med neurjem vozite posebej previdno in hitrost vožnje prilagodite razmeram! Če ste takrat na avtocesti, se izključite iz prometa na prvem primernem mestu, nato pa poiščite primerno zavetje za vozilo, kjer je to dovoljeno," so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Ponoči se bo vreme povsod umirilo in do jutra zjasnilo. Po nekaterih nižinah bo nastala megla. Jutri bo precej jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, ob morju okoli 19, najvišje dnevne od 26 do 31 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo delno jasno in spet bolj vroče, verjetnost popoldanskih krajevnih neviht se bo nekoliko povečala. Pihal bo jugozahodni veter.

Mogoča razlivanja hudournikov in manjših rek

Danes čez dan in v prvi polovici noči na ponedeljek bodo povsod, predvsem pa v severni polovici Slovenije mogoči hitri porasti ter razlivanja hudourniških vodotokov in manjših rek, še opozarja Arso.

hidrološko opozorilo | Foto: Arso Foto: Arso

Ne spreglejte