Torek,
14. 5. 2013,
17.41

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 14. 5. 2013, 17.41

8 let, 5 mesecev

Danes: Dragan Tošić toži Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Danes v Danes o sklenitvi sporazuma med vlado in sindikati javnega sektorja, o bruseljski misiji ministra Čuferja, o Draganu Tošiću, ki toži Slovenijo, in o zapletih pri obnovi Hale Tivoli.

Finančni minister Čufer je končal dvodnevno misijo v Bruslju, kjer je kolege iz evroskupine in glavne predstavnike Evropske komisije prepričeval o pravilnosti, zadostnosti in ustreznosti ukrepov, ki jih je vlada sprejela v Nacionalnem reformnem programu in programu stabilnosti. Že sinoči so iz Bruslja začeli prihajati signali, da sta oba dokumenta vlade Alenke Bratušek nezadosten odgovor na vse javnofinančne, bančne in gospodarske težave v Sloveniji.

Predsednica vlade Alenka Bratušek pa je na današnji izredni seji poslance seznanila s programom stabilnosti in nacionalnim reformnim programom. V opoziciji so do protikriznega programa vlade, ki predvideva tudi dvig DDV-ja, pričakovano kritični, povsem enotna pa ni niti koalicija.

"Opravili smo domačo nalogo." To so bile ob pol treh zjutraj prve besede Gregorja Viranta po sklenitvi dogovora s sindikati. Z zniževanjem stroškov za javne uslužbence bo vlada letos prihranila 190 milijonov evrov, prihodnje leto pa že 260 milijonov. Danes opoldne so dogovor potrdili s podpisom. Temu pa ostro nasprotujejo gasilci, policisti in zdravniki, ki dogovora ne bodo podprli.

Danes je bil Planet TV ekskluzivno na sojenju Draganu Tošiću, domnevnemu vodji združbe v primeru Balkanski bojevnik, ki so ga oprostili obtožb. Tošić je tokrat na drugi strani zatožnega pulta, saj toži Republiko Slovenijo oziroma njene finančne institucije, ki so mu odmerile davek na neprijavljeno premoženje. Tošić želi, da mu država vrne 350 tisoč evrov!   Vožnje z luksuznimi avtomobili si ne morejo privoščiti vsi. Drugi se, ker so primorani in ker je ceneje, odločijo za javni prevoz. Da bi bil tudi javni potniški prevoz bolj pogodu potnikom in kako bi ga lahko izboljšali, si je ministrstvo za infrastrukturo omislilo projekt Prednost za vse.

Le še 113 dni je do začetka evropskega prvenstva v košarki, ledna dvorana v Hali Tivoli pa sameva. Namesto gradbenih strojev sta na ploskvi, kjer bo košarkarsko igrišče, le rolba in ročno dvigalo. Direktor ZIR-a Robert Zelenko pravi, da bi Halo Tivoli lahko celovito uredil v 111 dneh. Kljub temu je časa premalo.