Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 6. 2015,
11.47

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

advertorial študij

Torek, 16. 6. 2015, 11.47

2 meseca, 3 tedne

Bodite krojač svoje usode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Poklic, ki ga opravljamo, v veliki meri določa našo osebnost in kroji naše življenje, zato je pomembno, da izberemo pravega. Kateri so poklici prihodnosti?

Učimo in izpopolnjujemo se vse življenje

V tem tednu potekajo informativni dnevi, ko bodoči študenti sprejemajo pomembne odločitve, ki bodo zaznamovale njihovo življenje. Pa tudi tisti, ki diplomo že imajo v svojih rokah, se vse pogosteje odločajo za nadaljevanje študija. Zavedajo se namreč, da je znanje bogastvo in da je pomembno, da se učimo in izpopolnjujemo vse življenje.

Kateri študij torej izbrati, da si boste zagotovili dobro službo, ki vam bo pisana na kožo?

Kaj se vprašati, ko izbirate študij?

Pri izbiri študija upoštevajte, kateri poklic vam bo prinesel zadovoljstvo in kateri ustreza vašim željam ter osebnosti. Pri tem vam bo pomagalo, če se vprašate:

Kdo sem? Kakšna je moja osebnost in kaj rad/rada počnem?

V čem sem dober/dobra? Kaj me veseli? Sem komunikativna oseba, ki rada dela v skupini, ali se raje držim zase? Sem družboslovni ali naravoslovni tip človeka?

Katere so moje vrednote? Kakšen je moj slog življenja? Raje preživljam čas z družino, imam veliko prostega časa, ali raje gradim na karieri?

S pravim študijem do srečne prihodnosti

Na Fakulteti za management Univerze na Primorskem se zavedajo, da študenti iščejo uporabna znanja, ki jih bodo takoj lahko uporabili v praksi. Vedo, da študenti zdaj veliko bolj premišljeno gledajo na prihodnost, zato vsako leto izpopolnjujejo svoje programe.

Za študijsko leto 2015/2016 ponujajo pet magistrskih študijskih programov in en doktorski študijski program. Tem bodo tudi posvetili pozornost na tokratnih informativnih dneh.

Kateri so poklici prihodnosti?

Na Fakulteti za management v Kopru sledijo trendom zaposlovanja. V skladu s tem, kateri so najbolj iskani poklici prihodnosti, so pripravili naslednje študijske programe:

Magistrski študijski program Management naj izberejo tisti, ki:

- želijo vpeljati nove metode načrtovanja, organiziranja, vodenja in obvladovanja ter pridobiti nova znanja na področju menedžmenta; - želijo z dobrim znanjem in uspešnim vodenjem prispevati k rasti gospodarstva in ustvarjanju novih delovnih mest ter se postaviti ob bok mednarodni konkurenci; - so ambiciozni in potrebujejo ustrezna praktična znanja in veščine za uresničitev svoje poslovne vizije. Magistrski študijski program Ekonomija in finance je za vse, ki: - načrtujejo in izvajajo strateške in operativne razvojne scenarije podjetij; - izvajajo ekonomske analize za potrebe strateškega razvoja podjetja; - znajo prepoznati priložnosti in nevarnosti ekonomskega, poslovnega in institucionalnega okolja ter se primerno odzvati. Magistrski študijski program Management trajnostnega razvoja je namenjen vsem, ki:

- verjamejo, da je z znanjem in ustreznimi vrednotami mogoče pozitivno spremeniti okolje, v katerem delajo in živijo; - želijo aktivno delovati pri usmerjanju politike organizacij in države do vprašanj trajnostnega razvoja okolja, družbe in gospodarstva; - se profesionalno ukvarjajo z okoljskimi, prostorskimi, socialnimi in razvojnimi komponentami v družbi.

Magistrski študijski program Pravo za management – letos je prvič mogoč tudi vpis v redni študij – je namenjen vsem, ki:

- želijo svoje menedžersko ali ekonomsko znanje nadgraditi s poznavanjem pravnih vidikov poslovanja in odločanja; - se zavedajo, da je razumevanje mednarodnega pogodbenega prava, finančnega in bilančnega prava, pravne ureditve upravljanja s kadri, gospodarskega prava in drugih pravnih vsebin pomembno za učinkovito upravljanje in vodenje organizacij; - učenje o pravnih okvirih delovanja v gospodarstvu in javnem sektorju jemljejo kot priložnost za profesionalno rast in razvoj. Politologija je nov magistrski program, namenjen:

- samostojnim mladim osebam, ki so željne novih znanj in drugačnih videnj ter interpretacij sveta – vključno z dejavnim življenjem; - tistim, ki so pripravljeni resno poprijeti in delati: tako pri študiju v ožjem pomenu besede kot tudi skupnostno delovati s svojimi kolegi in kolegicami ter profesorskim kadrom; - zlasti pa tistim, ki so naveličani dozdajšnjih akademskih prijemov ter se zavedajo, da sta dolgčas in splošna družbena nezainteresiranost resna težava. Doktorski študijski program Management je namenjen tistim, ki želijo svoje specifično znanje nadgrajevati. Poleg najsodobnejših in aktualnih znanj s področja menedžmenta, ekonomskih in poslovnih, pravnih ter drugih družboslovnih ved omogoča pridobitev specializiranih znanj, ki so ključna za vodenje in poslovanje organizacij na globalnem trgu. Poseben poudarek je na individualnem raziskovalnem delu, spodbujanju samostojnega raziskovalnega in strokovnega dela s področja menedžmenta.

Ne spreglejte