SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo vlada za Brezigarjevo spreminjala zakon?

3

termometer

Mediji poročajo, da naj bi se generalna sekretarka za tožilstvo Barbara Brezigar kmalu preselila v kabinet predsednika vlade.

Barbara Brezigar, nekdanja generalna državna tožilka, ki trenutno opravlja funkcijo generalne sekretarke za tožilstvo v kabinetu notranjega ministra Vinka Gorenaka, se bo po poročanju več medijev preselila v kabinet predsednika vlade Janeza Janše. Po trenutni obstoječi zakonodaji pa bi to pomenilo, da Brezigarjeva funkcije tožilke ne bi mogla več opravljati.

Se bo spremenil zakon o državnem tožilstvu? Koalicija naj bi ravno zato nameravala spremeniti zakon o državnem tožilstvu tako, da bo ohranitev tožilske funkcije odslej mogoča, šele po tej spremembi pa naj bi se Brezigarjeva tudi formalno preselila na novo funkcijo. Brezigarjeva in vladni predstavniki informacij medijev trenutno ne komentirajo.

Za Pop TV je pravnik Rajko Pirnat sicer izjavil, da morebitna sprememba omenjenega zakona s strogo pravnega vidika naj ne bi bila sporna.

V Pozitivni Sloveniji nad idejo o spremembi zakona ogorčeni Na poročanje medijev pa so se odzvali v Pozitivni Sloveniji, kjer so nad idejo o spremembi zakona, da bi zagotovili mirovanje tožilske funkcije med zaposlitvijo v kabinetu predsednika vlade, ogorčeni, saj se po njihovem mnenju "v resni pravni državi zakoni ne bi smeli spreminjati z namenom, da se rešuje trenutni status določene politično favorizirane osebe".

Državni zbor naj bi predlog zakona sicer že junija potrdil po skrajšanem postopku, še poroča Pop TV.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin