SiolNET. Novice Slovenija
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bi počitnice preživeli v družbi risov? #video

0,05

termometer

Posebne aktivnosti za počitniške dni pripravljajo v ljubljanskem živalskem vrtu. Nočna vodenja, enotedenske počitnice, razne delavnice ... Ta teden bodo delavnice posvetili največjim divjim mačkam v Evropi, ki so na robu izumrtja. Risom. Danes namreč prvič praznujemo mednarodni dan risov.

Konec šole se nezadržno približuje, zato ni nič nenavadnega, da na vsakem koraku srečamo skupine otrok, ki so živalski vrt izbrale za končni izlet.

Veliko je tudi družin, ki v zavetju drevesnih krošenj uživajo s svojimi najmlajšimi.

Alpaka Novice V Ljubljanskem živalskem vrtu imajo novo pridobitev #video

V živalskem vrtu se šolskih počitnic zelo veselijo. Za otroke pripravljajo enotedenske počitnice. Od ponedeljka do petka bodo tako lahko čas preživljali v družbi živali. Tudi s kačo okoli vratu.

Bi zjutraj telovadili skupaj z giboni?

"Zelo obiskano je taborjenje, ko lahko otroci ali pa tudi družine v živalskem vrtu prespijo. Spimo nasproti gepardov, obiščemo medvede, naredimo tudi jutranjo telovadbo z giboni," pojasnjuje Alma Moštrokol, biologinja in pedagoginja v ZOO Ljubljana.

Aktivnosti je polno čez ves dan. Trenutno pripravljajo teden risa. Vsak dan bodo vodili delavnice o risu. Takrat bo risa mogoče tudi zelo lepo videti, ker vsi obiskovalci ZOO vedo, da včasih je potrebne nekaj potrpežljivosti, da te živali najdejo.
 
Letos se bodo v živalskem vrtu razveselili tudi kralja živali, ki se vrača v Ljubljano.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin