SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Alenka in Karl sta boksala!

4

termometer

 | Foto:
Končno so našli rešitev, kako izbrati le enega kandidata za komisarski položaj v Bruslju! Karl Erjavec in Alenka Bratušek sta namreč spoznala, da njuno grebatorstvo ne vodi nikamor.

Res je bilo mučno gledati boj za komisarski položaj! Predsednica vlade v odstopu Alenka Bratušek se je bojevala kot tigrica, da bi bila do četrkove seje vlade edina kandidatka za komisarko v ekipi luksemburške EU-legende Jeana-Clauda Junckerja.

Bili smo zgroženi Uredništvo Satirikona je zgroženo opazovalo medijski stampedo na predsednico vlade, ki je za Slovenijo naredila toliko dobrega. Nikakor nam ni jasno, kako novinarji ne razumejo, da bo odločna premierka, ki je svoje neizmerne sposobnosti dokončno dokazala v predvolilni kampanji, znala dati vse od sebe tudi v Bruslju.

Še lastovke v Bruslju čivkajo Dragi kolegice in kolegi, poglejte objektivno in si priznajte, kar je očitno tudi iz aviona – v bruseljskem zverinjaku bo naša tigrica vedno znala najti pot, ki bo najboljša ne samo za Evropo, ampak tudi za Slovenijo! Še lastovke v Bruslju čivkajo, da je Alenčica prva izbira Jeana-Clauda, v Sloveniji pa se iz tega norčujemo in prizadevanja nekdanje izbranke Zorana Jankovića označujemo za grebatorstvo.

Prvi medved Socialnih demokratov Ko je Bratuškova videla, da niti najbolj samoumevne kadrovske odločitve, kot je ta, da sebe pošlje v Bruselj, ne bo mogla izpeljati, je modro popustila. Privolila je v skupno kandidaturo z evroposlanko Tanjo Fajon in tako razveselila prvega medveda Socialnih demokratov Dejana Židana.

Na seznam je dodala še mladostnega predsednika stranke upokojencev Karla Erjavca, ki je iz Bruslja dobil toliko namigov, da je prav on pravi kandidat, da se temu ni mogel več upirati. Zdaj veste, zakaj je odstopil od kandidature za prvega človeka parlamenta. To, da govori, da za DeSUS še vedno zahteva položaj predsednika državnega zbora, je bolj napenjanje mišic pred tretjim krogom koalicijskih pogajanj kot pa resna grožnja.

Preobrat vseh preobratov Ko je že vse kazalo, da je mučnih pogovorov o tem, koga bo Slovenija poslala v Bruselj, konec, je Erjavec danes zjutraj poskrbel za nov preobrat. "Dragi Dejan. Tanja se mora umakniti. V ringu hočem samo eno protikandidatko in pika! Če se ne bo, pozabi na naše sodelovanje v koaliciji."

Takšen SMS je Karl poslal Dejanu. Židan, ki se je panično bal sodelovati v koaliciji z Novo Slovenijo Ljudmile Novak, v kateri bi moral sprejeti vse mogoče nesocialdemokratske kompromise, je ves nesrečen klical Fajonovo. A blaga Tanja ga je presenetila z besedami, da se umika, saj je vedela, da tigrica v Bruslju visoko kotira in da sama nima možnosti.

Pa pojdiva To je Karlu odprlo pot do zadnje faze njegovega peklenskega načrta prevzema komisarske funkcije. "Draga Alenka. Ni prostora za oba. Ti ali jaz. Predlagam dvoboj. To je rešitev, s katero lahko izberemo le enega kandidata za komisarski položaj v Bruslju!" Hrabra Alenka ni dolgo razmišljala: "Karl, sprejemam izziv. Saj veš, da boš izgubil. Prepuščam ti organizacijo." "Ha, ha. Prav, Alenka, pa pojdiva. Predlagam boksarski meč," ji je odvrnil Erjavec.

>V nekem boksarskem klubu je uporabljal le levico Tako se je opoldne v nekem ljubljanskem boksarskem klubu zgodil dvoboj stoletja. Velika Alenka je stala nasproti malemu lisjaku Karlu, ki je džentelmensko privolil v to, da bo uporabljal le levico. Spretna tigrica mu je že v prvi minuti zadala nekaj močnih udarcev, a Karl ji je vrnil tako ostro, da je skoraj padla.

Runde so minevale, zmagovalca ni bilo videti. Izmenjave udarcev so bile silovite, a trmasta boksarja nista in nista padla. Nato pa je Karl z levico silovito zamahnil proti Alenki, jo natančno zadel in odneslo jo je na boksarske vrvi. Zdelo se je, da je konec, a Alenko je že skoraj nezavestno odneslo nazaj, poletela je proti Karlu in mu z desnico zadala udarec. Tako sta obležala oba.

Remi. Ni bilo zmagovalca. V Bruselj bo vendarle romal seznam kandidatov, na katerem bosta tako Karl kot Alenka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin