Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 9. 2010,
17.50

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 19. 9. 2010, 17.50

8 let, 6 mesecev

38. teden: Velika povodenj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Pregled tedna od 13. do 19. septembra.

Deževje, ki je konec tedna zajelo državo, je povzročilo močno naraščanje vodotokov. Čeprav so vremenoslovci opozarjali, da bi lahko narasle vode povzročile obilo težav, marsikdo ni pričakoval, da bodo posledice tako hude. Voda, ki je prestopila bregove rek in potokov, je poplavila polja, ceste, ulice in objekte, sprožili pa so se tudi številni plazovi. Ob tem se že sprožajo vprašanja, ali bi bilo mogoče s pravočasno sanacijo problematičnih vodotokov težave preprečiti ali pa vsaj omejiti. Premier Borut Pahor je ob obisku Zasavja, ki je eno bolj prizadetih območij, obljubil, da bo država v najkrajšem možnem času poskrbela za sanacijo.

Vladi pa sicer največ preglavic povzročajo sindikati, ki so pokazali, da s pobudo za referendum o plačnem zakonu mislijo resno. Prav tako še vedno velja napoved stavke za 27. september, vlada pa še naprej odgovarja, da denarja za odpravo plačnih nesorazmerij ni. Zaradi dogovora vlade in zdravnikov pa imajo pomisleke tudi tisti sindikati, ki so prvič za zamrznitev plač prispevali podpise.

Kampanje pred lokalnimi volitvami so v polnem zagonu. Po neuradnih podatkih se bo za županska mesta potegovalo 774 kandidatk in kandidatov. Najbolj oblegani sta mesti župana Ljubljane in Maribora. V prestolnici se bo pomerilo 13, v Mariboru pa 12 kandidatov.

Ne spreglejte