Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 9. 2012,
8.54

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 18. 9. 2012, 8.54

8 let, 1 mesec

Kako kupiti vstopnice za tekme lige prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes zvečer se predvsem pred televizijskimi zasloni začenja nova sezona lige prvakov, a se ždenje pred plazmo, LCD-ji in katodniki ne more primerjati z opazovanjem vragolij Ronalda in Messija v živo.

Letošnji boj za finale na londonskem Wembleyju boste lahko ob torkih premierno spremljali tudi na televiziji Planet TV, največji zanesenjaki pa si bodo tekme ogledali kar sedeč in kričeč ob zelenici Santiaga Bernabeu, Emiratesa ali Allianz Arene.

Ker se v Sloveniji zadnja leta žal igra premalo kakovosten nogomet, da bi bili naši klubi zares konkurenčni tudi na najvišji evropski ravni, se je treba na poslušanje himne lige prvakov podati v tujino. Najbližji, ne pa tudi nujno najboljši izhodišči sta letos južna in zahodna soseda – italijanske klube zastopata AC Milan in povratnik Juventus, edini hrvaški predstavnik v LP pa je zagrebški Dinamo.

Navijaštvo se splača … Ker krovna evropska nogometna zveza UEFA z vstopnicami za ligaške in izločilne boje nima opravka, temveč poskrbi le za razpečevanje pregrešno dragih listkov, potrebnih za ogled finala, se je za nakup vstopnic potrebno obrniti na klube, ki sodelujejo v ligi prvakov.

Prerivanje pred klubsko blagajno je slovenskim navijačem tujih moštev zaradi odročnosti praktično onemogočeno, a je zato mogoče do vstopnic pridi tudi prek spletnih izpostav klubov, ki ponavadi dober teden pred tekmami oznanijo število razpoložljivih kart za imetnike sezonskih vstopnic, člane domačih in tujih navijaških klubov in podpornike gostujočih ekip. Plačilo je praviloma mogoče zgolj s kreditno kartico.

Čeprav je majhna, ima Slovenija kar nekaj društev navijačev, ki jih matični klubi ožigosajo za uradne skupine podpornikov in imajo kot takšne nekatere privilegije (predvsem v obliki določene kvote rezerviranih vstopnic za posamezne tekme). Tako se lahko somišljenikom pridružijo navijači FC Barcelone, madridskega Reala, londonskih Chelseaja in Arsenala, Manchester Uniteda, Juventusa in nemškega Bayerna. Uradno navijaško izpostavo ima v Sloveniji tudi angleška Aston Villa, ki pa letos v evropskih tekmovanjih ne nastopa.

… prosjačenje pred stadioni pa ne Spomnimo se lanskega finala, ko sta se v Londonu udarila španska Barcelona in "domači" Manchester United. Za najcenejše karte so pri Uefi zahtevali kar 176 britanskih funtov, najboljši sedeži so veljali polnih 300, a to ni bilo nič v primerjavi z astronomskimi cenami, ki so jih vstopnice dosegale na črnem trgu le nekaj ur pred tekmo.

Največji nogometni fanatiki so bili za ogled dvoboja med Rooneyjem in Messijem namreč pripravljeni plačati tudi več kot štiri tisočake funtov, pri čemer ni šlo nujno za sedeže v prvi vrsti. Poleg tega, da se preprodajalci kart z veliko željo navdušencev nad ligo prvakov dodobra okoristijo, je v obtoku tudi veliko ponaredkov, za katere navijači plačajo ogromno in debelo gledajo, ko jim redarji preprečijo vstop na stadion.

Napisano ne velja zgolj za veliki finale, temveč tako rekoč za vse tekme, kjer je vložek velik in po trati tekajo nogometaši odmevnih imen. Tako bo zagotovo tudi danes, ko se bosta v Madridu udarila španski in angleški prvak, Real Madrid in Manchester City.

Teater, ki ni poceni Zgodovina lige prvakov nas uči, da so praviloma najdražji ogledi tekem na Iberskem polotoku, saj se lahko najcenejše vstopnice za ogled Barceloninih tekem včasih primerjajo z najdražjimi Borussieja ali Bayerna.

Tradicionalno bodo letos največ cekina v blagajne prinesli derbiji, ki jih ne bo manjkalo že v skupinskem delu tekmovanja. Že nocojšnji atomski večer v Španiji bo od navijačev, ki si bodo tekmo želeli ogledati na Santiago Bernabeu, zahteval najmanj 270 evrov za sedeže za golom, medtem ko bo možno šprinte Arbeloe in Kolarova od strani spremljati za astronomskih 670 evrov.

Če se vam ne ljubi ubadati s posameznimi klubi in njihovimi spletnimi obrazci za vnos podatkov kreditnih kartic, ki pogosto niso prevedeni v zemljiščino (Bate Borisov) ali pa interne povezave ne delujejo, kot bi morale (CFR Cluj, Galatasaray), se lahko obrnete tudi na posredniške spletne strani, ki se jih kar tare, nemalo pa jih ponuja tudi združke vstopnic, nočitev in letalskih vozovnic. Že preprost iskalni termin "champions league tickets" bo izvrgel na stotine rezultatov, velja pa seveda opozoriti, da tovrstni mešetarji radi jemljejo provizijo.

Ne spreglejte