Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2011,
7.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

dražba policija kako kupiti

Torek, 17. 5. 2011, 7.12

8 let

Kako kupiti na "policijski dražbi"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na dražbi najdenih predmetov lahko izbirate med kopico predmetov, ki so jih v zadnjem letu ali več v hram policije prinesli pošteni najditelji ali policisti. Denarja in droge med njimi ne boste našli.

Od koles do krožnikov in skled iz porcelana Kot običajno bo tudi letos na dražbi široka paleta najdenih koles z izklicno ceno od dveh evrov za otroška do 20 evrov za gorska kolesa. Poleg prevoznih sredstev boste v Ljubljani lahko izbirali še med videorekorderjem, žensko ročno uro, orodjem in osmimi DVD-filmi za en evro, krožniki in skledo iz porcelana (že zapakiranih) v potovalnem kovčku za pet evrov ter fotoaparatom in mizo za tri evre. S kolesom z motorjem, ki nosi najvišjo izklicno ceno, se boste domov lahko odpeljali za 40 evrov, pod pogojem, da se zanj ne bo boril nihče drug kot vi.

V Celju je ponudba nekoliko drugačna. Motoristi si lahko kupite motoristično čelado po izklicni ceni pet evrov, se polepšate z uhani in krzneno jakno neznane znamke in velikosti za en evro, nabavite električno krožno kosilnico za en evro ali izberete pleteno košaro, v kateri boste domov odnesli tudi do šest mobilnih telefonov, ki jih boste prav tako lahko kupili na dražbi.

Ukradeno ali najdeno? Kot so za SiOL pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, na dražbi lahko izbirate med najdenimi predmeti, ki so jih na policijo prinesli občani ali policisti. Gre za predmete, ki so jih na policiji hranili leto ali več, saj po enem letu lastninsko pravico dobi najditelj, predmet pa je javno objavljen na spletni strani policije. Postopek glede najdenih predmetov in dražb je opredeljen v Pravilniku o postopku z najdenimi stvarmi; Ur. list 75/2003.

Predmeti gredo pred dražbo skozi postopek preverjanja, a le v primeru, če je bilo kaznivo dejanje prijavljeno oziroma da policija ve za predmet, ki naj bi bil ukraden ali zasežen. Zbrani denar se vrne v proračun Republike Slovenije.

Kako dražiti? Dražba poteka po principu "videno-kupljeno-plačano-odpeljano". Plačali boste lahko le z gotovino, kot dokazni material o lastništvu, pa boste deležni računa in potrdila o lastništvu. Prijavnin za sodelujoče na dražbi ni.

Ne spreglejte