Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 12. 2011,
16.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 12. 2011, 16.48

7 let, 12 mesecev

Kako kupiti božične okraske?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Božič – čas pričakovanj in upanja, trenutkov z najbližjimi, omamnih dišav po cimetu, vaniliji, janežu in čokoladi, čas obdarovanj in čas, ko domove obsije toplina neštetih lučk in obda lepota okrasja.

A kako izbrati med številno ponudbo božičnih okraskov? Izbira je seveda prepuščena vsakemu posamezniku, tu želim ljubiteljem božiča le nakazati kaj, kje in kako.

Specializirana središča nudijo vse Prva in zagotovo najštevilčnejša alternativa za nakup božičnega okrasja je obisk velikih specializiranih nakupovalnih središč, kot so Obi, Merkur, Bauhaus, Baumax, Rutar in Lesnina, če izpostavim le najbolj znane.

Prednost takšnih središč je ponudba vsega na enem mestu. Prav res, tu dobite vse, od "božične igle do božične lokomotive". Izbirate lahko med številnimi raznovrstnimi in raznobarvnimi okraski za vašo smrečico (od bunkic vseh velikosti do snežakov, Božičkov, pentelj, snežink, bleščečih ali ne, cvetov … izbira je nepregledna in dandanes res bogata), girlandami, svetlečimi se trakovi, svetlobnimi verigami, LED- ali navadnimi lučkami, tistimi za notranjo in tistimi za zunanjo uporabo, svetlobnimi figurami, ki lahko krasijo okna in terase vaših domov, adventnimi venčki za na mizo ali visečimi na vhodnih vratih, figuricami za jaslice ...

Cene okrasja se v teh središčih gibljejo različno, a načeloma so nakupi precej ugodni: v Bauhausu si lahko 28-delni komplet bunkic za smrečico privoščite za slabih sedem evrov, za isto ceno lahko v Dipu kupite 45-delni komplet, Merkur ponuja 36-delni komplet raznobarvnih bunkic že za 4,50 evra ... Lesnina in Rutar celo ponujata 20-odstotni popust na nakup izdelkov iz božičnega programa.

Intima božičnih sejmov in tržnic Druga alternativa so mestne tržnice in božični sejmi, na katerih lahko na majhnih stojnicah radovedneži nakupijo darilca, sveče, igrače, sladke dobrote in okraske. Tržnice nakupovalcem ponujajo predvsem nakup ročno izdelanih adventnih venčkov in naravnih smrečic.

Nakup božičnega okrasja lahko opravite tudi v velikih trgovskih središčih, Mercatorju, Sparu in Leclercu, pa tudi v blagovnih hišah, kot so Nama in Maxi ter Mueller. Tu so cene nekoliko bolj "zasoljene", saj je tudi kakovost ponujenega (menda) boljša. To boste ocenili sami.

Vrtnarije, domovi unikatnosti Na koncu ne smemo pozabiti vrtnarij in cvetličarn, ki še posebej v prazničnem času poskrbijo za res izvirne adventne venčke in cvetlične aranžmaje. Le kdo si v svojem domu ne želi rdeče ali snežno bele božične zvezde, tako značilnega simbola božiča? Ali pa unikatne kreacije iz smrečja in raznih okraskov? Za nakup boste odšteli kar nekaj evrov, saj so izdelki resnično nekaj posebnega.

Vendar pa lahko pri takšnem nakupu veliko privarčujete, če se izdelave adventnih venčkov in drugih okraskov z obilo domišljije lotite sami ali skupaj z družino. Končni rezultat, ne glede na to, kakšen je oziroma bo, bo v vsakem primeru vaš in zato toliko bolj cenjen.

Ponudbe je na tržišču veliko. Lahko se odločite za nakup iz udobja lastnega naslonjača, torej samo s klikom prek spleta, ali se podate v boj (včasih celo "mesarsko klanje") med množico mrzličnih kupcev. Kakorkoli, prebudite otroka v sebi in okrasite dom po vaših željah. Naj bo okrasitev bogata ali pa bo božično vzdušje pričaral le soj sveče na mizi, ne pozabite, božični čas je predvsem čas, ki ga posvetimo sebi in ljudem, ki jih imamo radi in ki potrebujejo našo pomoč.

Fotografije smo posneli v cvetličarni Gabriela na Potrčevi ulici v Ljubljani.

Ne spreglejte