David Kos

Sreda,
15. 10. 2014,
13.35

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 15. 10. 2014, 13.35

7 let, 7 mesecev

ZPS bo na jutrišnji licitaciji izbrala najugodnejšega ponudnika elektrike in plina

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Za izbiro najugodnejšega dobavitelja elektrike in plina za gospodinjstva se zanima več kot 22 tisoč potrošnikov. Jutri bo potekala licitacija, najugodnejši ponudnik pa bo znan v ponedeljek.

Kampanja Zveze potrošnikov Slovenije (ZPS) Zamenjaj in prihrani se danes končuje. Potrošniki se lahko akciji prek spletne strani pridružijo samo še danes. Tik pred četrtkovo licitacijo za izbiro najugodnejšega dobavitelja elektrike in plina je prijavljenih že več kot 22 tisoč potrošnikov, ki jih zanima zamenjava dobavitelja. Rezultati licitacije bodo znani v ponedeljek.

Na licitaciji bodo sodelovali vsi ponudniki elektrike in plina, ki jih zanima udeležba in so potrošnikom pripravljeni ponuditi ugoden in kakovosten produkt. Ponudniki so se obvezali, da bodo zagotovili navzgor omejeno ceno za prihodnjih 12 mesecev, da ne bodo sankcionirali odstopa od pogodbe, ne bodo zaračunavali skritih stroškov in bodo potrošnike po preteku enega leta pravočasno obvestili o prihodnji ceni.

Stroške kampanje bo pokril zmagovalec licitacije Sodelovanje v kampanji Zamenjaj in prihrani je za potrošnike brezplačno, stroške kampanje pa bo kril dobavitelj, ki bo zmagal na licitaciji. Ta bo za vsako zamenjavo partnerju ZPS, podjetju PrizeWize, ki ima večletne izkušnje pri uspešnih skupinskih nakupih s potrošniškimi organizacijami v EU, plačal provizijo, iz katere se bodo pokrili stroški kampanje. Gre za stroške organizacije in tehnične podpore kampanje, pa tudi stroške klicnega centra in komuniciranja z javnostjo.

Provizija, ki jo bo plačal zmagovalec na licitaciji, za vsako uspešno izvedeno zamenjavo dobavitelja elektrike znaša 16 evrov, za plin pa 18 evrov. "Pri ZPS smo se posebej potrudili glede višine provizije, ki dobaviteljem na licitaciji omogoča oblikovanje ugodne ponudbe. Prepričani smo, da je provizija veliko nižja od stroškov, ki jih imajo dobavitelji sicer s pridobivanjem novih strank," so sporočili iz ZPS.

ZPS bo prejeta sredstva v celoti uporabila za pokrivanje svojih stroškov kampanje in za svojo osnovno dejavnost na področju varstva potrošnikov.