David Kos

Torek,
15. 3. 2016,
11.30

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 15. 3. 2016, 11.30

7 let, 7 mesecev

Zavarovalnica Grawe lani z 1,9 milijona evrov dobička

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0
V zavarovalnici Grawe so 25 let po prihodu na slovenski trg zadovoljni s poslovanjem. Čisti lanski dobiček je znašal 1,9 milijona evrov, povečali so tudi tržni delež.

Zavarovalnica Grawe je s 35,8 milijona evrov skupnih prihodkov od zavarovalnih premij v lanskem letu bistveno presegla načrte in število sklenjenih zavarovanj povečala na več kot 250 tisoč.

Največja rast je bila dosežena na področju avtomobilskega zavarovanja, saj so obračunane premije znašale 7,6 milijona evrov, kar je za 64,7 odstotkov več kot prejšnje leto.

"Kljub nepredvidljivim vplivom iz makroekonomskega in poslovnega okolja smo v zavarovalnici v letu 2015 znatno presegli načrtovane cilje. Poslovno leto 2015 smo podobno kot lanskega sklenili z dobičkom, ki je presegel načrtovanega. Po 25 letih uspešnega delovanja v Sloveniji verjamem, da je prihodnost zavarovalnice Grawe zagotovo svetla," je v jubilejnem letu poslovanja v Sloveniji povedal predsednik uprave zavarovalnice Grawe Božo Emeršič.

Zavarovalnica tudi v tem letu načrtuje strmo rast in uspešno poslovanje. Zavedanje, da s kakovostjo storitev in zadovoljstvom strank lahko dosegaš tudi nemogoče, jih bo vodilo še naprej, so zapisali v sporočilu za javnost.