Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 8. 2011,
9.50

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nemčija Ptuj

Nedelja, 14. 8. 2011, 9.50

7 let, 4 mesece

Vina Pullus odslej tudi na nemškem trgu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ptujska klet je s svojo znamko Pullus ta teden prestopila prag ene najbolj razširjenih verig vinotek v Nemčiji - Jacques Wine Depot.

S tem je postala ekskluzivni zastopnik slovenskih vin v največji verigi vinotek na nemškem trgu. "Polnitev Pullus modern classic je trenutno edino slovensko vino v verigi 280 vinotek po Nemčiji in Avstriji, s čimer Ptujska klet ne utrjuje in gradi le prepoznavnosti ptujskih vin, ampak tudi prepoznavnost Štajerske in Slovenije kot vinske dežele," je povedal glavni enolog Ptujske kleti Bojan Kobal.

Ponujajo vina, ki prihajajo neposredno od vinarjev Vinska veriga Jacques Wine Depot je bila ustanovljena leta 1974, trenutno pa zastopa uveljavljene vinarje iz Nemčije, Španije, Italije in Francije. V prodajnih centrih brez posrednikov potrošnikom ponujajo vina, ki prihajajo neposredno od vinarjev, vsak pa lahko vino, ki ga zanima, brezplačno poskusi. Jacquesovi vinski svetovalci so usposobljeni za svetovanje, pa tudi kakovost vin, ki jih prodajajo, ves čas nadzorujejo.

Nemčija - največji uvoznik vin Sicer pa je Nemčija uveljavljena destinacija na vinskem zemljevidu, ki po pridelovalnih zmogljivostih zajema le desetino španskih, francoskih ali italijanskih, vendar po pridelavi vseeno sodi med prvih deset največjih svetovnih vinskih pridelovalk. Kot eden izmed najbolj razvitih evropskih trgov, tudi na vinskem področju, je Nemčija največji uvoznik vin.

Preko 200 medalj in priznanj Z vzpostavljenim sodelovanjem z nemško vinsko verigo Ptujska klet nadaljuje intenziven prodor na tuje trge. Po uspešni predstavitvi na bosanskohercegovskem in zahtevnem trgu ZDA, je zdaj družba, ki je del skupine Perutnina Ptuj, dodatno etablirala svoje ime tudi na zahtevnem evropskem trgu. "V zadnjih petih letih so vina Pullus osvojila preko 200 medalj in priznanj, prejela deset šampionskih nazivov, kar nas uvršča med največkrat odlikovane kleti na svetu," je povedal Kobal in dodal, da lahko njihova vina tako uživajo v New Yorku, Washingtonu ter preko celih ZDA, v Bosni in Hercegovini, po najboljših slovenskih vinotekah in gostilnah, odslej pa tudi v Nemčiji.

Ne spreglejte