Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 8. 2013,
13.19

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 8. 2013, 13.19

7 let, 2 meseca

Video: Po 20. avgustu znova uporaba Diners kartic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novi lastnik franšize Diners Cluba za Slovenijo hrvaški Erste Card bo 20. avgusta začel pošiljati pristopne izjave nekdanjim imetnikom Diners kartic, še prej bodo poravnane vse obveznosti do trgovcev.

Tako so v Ljubljani danes napovedali predstavniki novega lastnika franšize Diners Cluba za Slovenijo Erste Card, ki so po pridobitvi licence Banke Slovenije že začeli vzpostavljati prodajno mrežo. Generalni direktor novoustanovljene družbe v Sloveniji Erste Card Ljubljana Mladen Mirko Tepuš je poudaril, da se s prodajnimi mesti že dogovarjajo za vzpostavitev vnovičnega plačevanja z novimi Diners karticami.

Zapadle obveznosti morajo imetniki starih Diners kartic plačevati na račun Unicredit Banke Slovenija Dozdajšnjim imetnikom kartic Diners Club International bodo ponudbe za nove Diners kartice začeli pošiljati 20. avgusta. Ponudbe za nove Diners Club kartice bodo dobili uporabniki, ki so poravnali svoje zapadle obveznosti, preostali pa bodo prejeli informacijo o pogojih, pod katerimi lahko prejmejo kartice. Zapadle obveznosti iz starih Diners Club kartic morajo imetniki tudi naprej plačevati na račun UniCredit Banke Slovenija. V primeru obročnega plačevanja se plačilo izvaja mesečno v skladu z zapadlostjo obrokov, so v Ljubljani danes poudarili predstavniki Erste Card.

V Erste Card niso imeli stikov s Tomažem Lovšetom, nekdanjim lastnikom franšize Diners Club Slovenija V Erste Card računajo, da bodo do konca leta pridobili vsaj 50.000 imetnikov novih kartic Diners, želijo pa se približati številu 80.000, kolikor je bilo uporabnikov kartic Diners, ko je bil prejšnji imetnik franšize Diners Club Slovenija Tomaž Lovše. Z njim vodstvo Erste Card Cluba iz Zagreba in novoustanovljenega podjetja Erste Card Ljubljana niso imeli nobenih stikov.

Bo v Dinersu znova zaposlena tudi Simona Dimic? Novoustanovljeno podjetje Erste Card Ljubljana bo imelo sedež na isti lokaciji, kot je imelo sedež tudi podjetje Tomaža Lovšeta. Do konca leta naj bi zaposlili okoli 60 ljudi. Na vprašanje, ali bo v podjetju zaposlena tudi Simona Dimic, nekdanja šefica kabineta nekdanjega predsednika vlade Boruta Pahorja, ki je bila zaposlena tudi pr Lovšetu, je prvi mož Erste Card Ljubljana Mladen Mirko Tepuš odgovoril, da bodo izbrali strokoven kader. "Za kolegico ne morem nič reči, tako kot ne bi za katero koli drugo," je še pojasnil.

Ne spreglejte